Κυριακή, Δεκεμβρίου 13, 2009

Επίθεση και χτύπημα στον Μπερλουσκόνι


Σε νοσοκομείο του Μιλάνου μεταφέρθηκε απόψε αιμόφυρτος ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά από ξαφνική επίθεση που δέχθηκε. Ένας νεαρός άνδρας τον χτύπησε στο πρόσωπο και ο Ιταλός πρωθυπουργός κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες και την συνοδεία του. Νωρίτερα ο Μπερλουσκόνι είχε μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα παραμείνει για ένα 24ωρο υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο με αιμορραγία από τα χείλη, μεταφέρθηκε μετά το χτύπημα που δέχθηκε από έναν νεαρό άνδρα ο Ιταλός πρωθυπουργός έπειτα από εκλογική του συγκέντρωση στο Μιλάνο.

Η αστυνομία είχε αρχικά ανακοινώσει ότι ο νεαρός άνδρας... ...γρονθοκόπησε τον Μπερλουσκόνι στο πρόσωπο, αλλά αργότερα ανασκεύασε λέγοντας ότι ο άνδρας μπορεί να εκσφενδόνισε ένα αντικείμενο κατά του ιταλού πρωθυπουργού από μικρή απόσταση.

Τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ο άνδρας συνελήφθη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, και μέλος του επιτελείου του, o Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε εκφωνήσει νωρίτερα ομιλία ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του, κατέρρευσε μετά το χτύπημα και οι άνθρωποι που τον περιέβαλλαν τον βοήθησαν να μπει σε αυτοκίνητο, το οποίο αναχώρησε αμέσως για νοσοκομείο της πόλης.

Ο άνδρας χτύπησε τον Μπερλουσκόνι από το πλάι, στο μάγουλο, με αποτέλεσμα ο Iταλός πρωθυπουργός να αιμορραγήσει στα χείλη και τη μύτη.

Κατά την έναρξη της εκλογικής αυτής συγκέντρωσης, ο Μπερλουσκόνι προπηλακίστηκε από περίπου 10 διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι τον χαρακτήριζαν γελοίο.

Ο Μπερλουσκόνι τους απάντησε επανειλημμένως "ντροπή σας".

Στη συνέχεια σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και τα νεαρά μέλη που περιφρουρούσαν τη συγκέντρωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναγκάζοντας την αστυνομία να επέμβει.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας που επιτέθηκε στον Μπερλουσκόνι ήταν ένας από αυτούς που διαμαρτύρονταν.

Ο ηγέτης της Λίγκας του Βορρά και σύμμαχος του Ιταλού πρωθυπουργού ακροδεξιός Ουμπέρτο Μπόσι χαρακτήρισε την πράξη τρομοκρατική.
Επόμενο >Ξεκίνησε το πρώτο τρένο Βελιγράδι-Σαράγεβο μετά τον πόλεμο
Πηγή
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :