Δευτέρα, Φεβρουαρίου 08, 2010

Μείωση κατά 200.000 των Δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού Ο Γ. Βρούτσης ζήτησε την τροποποίηση της απόφασης

Μεγάλο πλήγμα για την τουριστική οικονομία της χώρας με σοβαρές επιπτώσεις στις ευαίσθητες τοπικές οικονομίες των νησιών μας και αύξηση της ανεργίας αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από 730.000 που ήταν το 2009 σε 550.000 για το 2010.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης και η Βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για την επιπόλαια και αψυχολόγητη αυτή απόφαση, η οποία ελήφθη χωρίς να προηγηθεί ο απαραίτητος διάλογος με τους αρμόδιους θεσμικούς εκπροσώπους των ξενοδόχων αλλά και των τουριστικών επιχειρήσεων. Κυρίως, όμως χωρίς να εκτιμηθεί η πολύ κρίσιμη περίοδος που διανύει ο τουρισμός μας. Μια απόφαση που αναμένεται να επιφέρει σημαντικό οικονομικό πλήγμα, ιδιαίτερα στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας και που ταυτόχρονα δείχνει την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί η Κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, η περικοπή κατά περίπου 26% του αριθμού των δικαιούχων του εν λόγω ......προγράμματος για το έτος 2010, δεν αποστερεί μόνο από χιλιάδες χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, αλλά επιπλέον δεν συνοδεύεται και από συγκεκριμένα κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη των μικρών ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων. Επιχειρήσεις, οι οποίες επωφελούνται κυρίως από το προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Ο κ. Βρούτσης καλεί την κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την εν λόγω απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση των δικαιούχων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε στο όνομα της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, αλλά ούτε και της ανάγκης περιστολής των δημόσιων δαπανών, αφού το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ουδεμία επιβάρυνση επιφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό. Και αυτό γιατί οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :