Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2010

O Αλέξης Γιαννούλιας κέρδισε τη θέση στη Γερουσία

Ο Αλέξης Γιαννούλιας επικράτησε στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος για τη θέση στη Γερουσία που κατείχε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Στις γενικές εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου, ο 33χρονος Ελληνοαμερικανός πολιτικός, ο οποίος είναι ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι, θα αντιμετωπίσει το Ρεπουμπλικανό ομοσπονδιακό βουλευτή Πολ Κερκ.

Σε περίπτωση που εκλεγεί το Νοέμβριο, θα είναι ο δεύτερος ομογενής που θα κατέχει θέση στην 100μελή Γερουσία, αφού μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Πολ Σαρμπάνη το 2007, σήμερα είναι μόνο η Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου.

Ο Αλέξης Γιαννούλιας γεννήθηκε στο Σικάγο στις 16 Μαρτίου 1976 από Έλληνες μετανάστες. Η μητέρα του είναι .......από τα Χανιά και ο πατέρας του ήταν από τα Καλάβρυτα. Σπούδασε οικονομικά και νομικά σε πανεπιστήμια του Σικάγο, της Βοστώνης και της Νέας Ορλεάνης.

Για ενάμιση χρόνο (1998 - 2000) έπαιξε μπάσκετ με την ομάδα του Πανιωνίου. Εργάστηκε ως τραπεζίτης και διετέλεσε αντιπρόεδρος στην "Βroadway Bank", μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόι. Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, δημιούργησε το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα "ΑG Foundation" για την καταπολέμηση των παιδικών ασθενειών και της φτώχειας.

Υπουργός Οικονομικών του Ιλινόι εκλέχθηκε με το Δημοκρατικό κόμμα στις 7 Νοεμβρίου 2006. Τότε, είχε την υποστήριξη του γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο ο κ. Γιαννούλιας είχε εργαστεί στην προεκλογική του εκστρατεία το 2004, όταν διεκδίκησε την εκλογή του στη Γερουσία και στη συνέχεια το 2008 για την προεδρία της χώρας.
πηγή
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :