Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

Παραγγέλνουμε δύο ακόμα γερμανικά υποβρύχια, αξίας 1 δισ


Δύο ακόμα γερμανικά υποβρύχια, αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ, θα αναγκαστεί να παραγγείλει το Πολεμικό Nαυτικό από τους απερχόμενους Γερμανούς ιδιοκτήτες των Nαυπηγείων Σκαραμαγκά, σε μία συμφωνία που μοιάζει με «νάρκη» στα χέρια του υπουργού Aμυνας Bαγγέλη Bενιζέλου και του υφυπουργού Π. Mπεγλίτη, και δεν αποκλείεται να ανατραπεί μέχρι να μπουν οι τελικές υπογραφές.
Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να προσδιορίσει αν τα υποβρύχια εμφανίζουν μεγάλες κλίσεις κατά τον πλου στην επιφάνεια της θάλασσας.
«Το θέμα των τεχνικών χαρακτηριστικών του σκάφους το χειρίζεται ο αρχηγός ΓΕΝ και ο κυβερνήτης του πρωτότυπου υποβρυχίου» είπε ο κ. Βενιζέλος. Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «η συζήτηση περί ενός υποβρυχίου που γέρνει βλάπτει και...απαξιώνει τα συμφέροντα του δημοσίου». Όταν στον κ. Βενιζέλο επισημάνθηκε ότι σε μια αποστροφή των λόγων του ο ίδιος ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι έχουν εμφανιστεί ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν τον Παπανικολή οι οποίοι υποστήριξε ότι «δεν είναι αφελείς», τότε επιχείρησε να αναδιπλωθεί και απέφυγε να τοποθετηθεί.
Από Ημερησία και Πρώτο ΘΕΜΑ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :