Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2010

Συμμετοχή του Συλλόγου Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων στη φωτογράφηση παραδοσιακών φορεσιών Νάξου


Ο Σύλλογος Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων είχε την τιμή να προσκληθεί από τον κ. Γήση Παπαγεωργίου, προκειμένου να λάβει μέρος στις ειδικές φωτογραφήσεις παραδοσιακών φορεσιών απ' όλη την Ελλάδα, οι οποίες γίνονται μέσα στα πλαίσια της δημιουργίας ζωγραφικών λευκωμάτων με θέμα τη νεοελληνική παραδοσιακή φορεσιά, υπό την αιγίδα της Ελληνοαμερικάνικης ένωσης και του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών...Ύστερα από επαφή με τον εμπνευστή και επιτελεστή αυτού του εγχειρήματος κ. Παπαγεωργίου, τέσσερα μέλη από το μεγάλο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, η υπεύθυνη των χορευτικών τμημάτων και βεστιάριου, Κυριακή Φλωράκη, η Μαρία Τσουπάκη, ο Βασίλης Σταματάκης και ο Νίκος Τσελέντης, μαζί με τη δασκάλα του χορευτικού και υπεύθυνη του βεστιάριου, Μαρία Ξεφτέρη, μετέβησαν στο Φάληρο, προκειμένου να φωτογραφηθούν με τις παραδοσιακές φορεσιές που διαθέτει ο Σύλλογος και οι οποίες είναι πιστά αντίγραφα αυθεντικών φορεσιών της Νάξου.


Τη φωτογράφηση ανέλαβε ο Ιωσήφ Πέρρος, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού μας "Οι Νάξιοι", ο οποίος μάλιστα μας έφερε σε επαφή με τον κ. Παπαγεωργίου. Στη φωτογράφηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γιώργος Δαμασκηνός και η Διονυσία Καραμολέγκου, οι οποίοι φορούσαν φορεσιές από τη Σαντορίνη. Τα παιδιά, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις μιας τέτοιας φωτογράφησης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδειξαν ότι η παραδοσιακή φορεσιά δεν είναι κάτι που απλώς φοριέται σε χορευτικές παραστάσεις... είναι κάτι που κουβαλά ολόκληρο το πολιτισμικό σύστημα της Νάξου...



Ευχαριστούμε πολύ τον Ιωσήφ Πέρρο για την επαφή και τη βοήθεια πριν και κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης. Ευχόμαστε στον κ. Παπαγεωργίου καλή ευόδωση αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος και τον ευχαριστούμε θερμά για την τιμή να συμπεριληφθούν οι φορεσιές μας στο λεύκωμα!
Το έστειλαν e-Νάξιοι
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :