Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Παίρνουν πίσω την εγκύκλιο σχετικά με την μη αρτιότητα των τυφλών οικοπέδων



Πριν λίγες μέρες είχε σταλεί στις πολεοδομίες, από την υπουργό κ. Μιρμπίλη, εγκύκλιος που στην ουσία καταργούσε την δόμηση των τυφλών οικοπέδων σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων. Αυτό δημιούργησε πανικό στους ιδιόκτητες που έβλεπαν τις περιουσίες τους να χάνονται. Τώρα φαίνεται να το παίρνει πίσω .


Από margaritisioannis.blogspot
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Ρήγα, δρομολογείται η λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα εντός σχεδίου οικόπεδα τα οποία είχαν νόμιμα κατατμηθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα το Υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες, με νέα ...του εγκύκλιο, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε η προηγούμενη εγκύκλιος του ιδίου Υπουργείου και ήλθε σε συνέχεια της 1828/2008 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ήταν πράγματι εκρηκτικό, με δυσμενέστατες επιπτώσεις στις ιδιωτικές περιουσίες, στις συναλλαγές, στην οικοδομή και γενικά στην τοπική οικονομία.Η νέα εγκύκλιος θα εξαφανίζει την αναδρομικότητα στην ισχύ της συγκεκριμένης απόφασης του ΣτΕ, η οποία θα ισχύει για το μέλλον.Βεβαίως το Υπουργείο οφείλει να προβλέψει διαδικασίες όσο το δυνατόν λιγότερο χρονοβόρες και γραφειοκρατικές, προκειμένου να οικοδομούνται τα άρτια οικόπεδα που θα προκύπτουν από κατατμήσεις μεγαλύτερων οικοπέδων σε οικισμούς κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :