Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010

Aποστρατικοποίηση του Αιγαίου προωθεί η κυβέρνηση!!!


Γκρίζα ζώνη κινδυνεύουν να γίνουν το Αιγαίο πέλαγος και τα νησιά μας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας"
Η κυβέρνηση εξετάζει την προώθηση συμφωνίας, βάσει της οποίας, το ανατολικό Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, εντός του FIR Αθηνών θα μετατραπεί σε «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Θα εξαιρούνται τα αεροσκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών, καθώς και οι ασκήσεις και η εξυπηρέτηση των σκοπών αεράμυνας.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η κυβέρνηση Παπανδρέου εξετάζει....
αυτό το διάστημα τη διαμόρφωση μιας συμφωνίας με την Αγκυρα για την «αποστρατιωτικοποίηση» του μισού Αιγαίου. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, που προκαλείται από τη μόνιμη παραβατική συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο και τις αντίστοιχες αντιδράσεις των ελληνικών αεροσκαφών με αναχαιτίσεις και εμπλοκές.
. Όλο το άρθρο εδώ

Ο υπουργός εθνικής αμύνης κ. Ε. Βενιζέλος με δήλωση του διέψευσε το δημοσίευμα

«Το σημερινό δημοσίευμα της κυρίας Κύρας Αδάμ στην “Ελευθεροτυπία” δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Το ζήτημα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι να γίνεται σεβαστή η εθνική κυριαρχία, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και οι διοικητικού χαρακτήρα αρμοδιότητες που αναγνωρίζονται από διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς οργανισμούς».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :