Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

"ΠΑΓΩΝΕΙ" Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


Η εντεινόμενη οικονομική δυσπραγία του δημόσιου ταμείου και η διογκούμενη αντίδραση των βουλευτών και άλλων κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ αναγκάζουν τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση να επιβραδύνει το «βηματισμό» εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης». Ένα μήνα μετά το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, στο οποίο υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα παρουσίαζε συγκεκριμένες προτάσεις για το χωροταξικό, τους πόρους και τις αρμοδιότητες, δείχνει να έχει καμφθεί η αρχικά διακηρυγμένη αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΕΣ. να προωθήσει τη διοικητική μεταρρύθμιση «πάση θυσία».
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ εκφράστηκαν σοβαρές.... επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η διοικητική μεταρρύθμιση έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν από όλες τις πλευρές, το πρόγραμμα «Καλλικράτης» σε καμία περίπτωση δεν θα έχει εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή πριν από τον επόμενο Μάιο. Από εκεί και πέρα απομένει ελάχιστος χρόνος για τις αναγκαίες διοικητικές και άλλες προσαρμογές, εκτός και εάν η δημοτική θητεία παραταθεί με νόμο. Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της μεταβατικότητας των νέων αρμοδιοτήτων, καθώς δεν υπάρχει χρόνος ώστε όλα να εφαρμοστούν από την 1/1/2011.
Πηγή
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :