Σάββατο, Μαρτίου 06, 2010

Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου:«Εφιάλτης η μείωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή»


Με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, το Δ.Σ του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και ο πρόεδρος του, κ. Γ. Παπαδόπουλος, εξέδωσαν το εξής ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Χτες μετά από κυοφορία 5 μηνών, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα για την έξοδο από την κρίση. Η Κυβέρνηση επέλεξε την στήριξη αυτών που ευθύνονται για την κρίση, υποκύπτοντας στα διλήμματα, σε βάρος της πραγματικής οικονομίας. Επέλεξε την στήριξη των λίγων και ισχυρών σε βάρος των πολλών και αδυνάμων.

Πως αλλιώς να εξηγηθούν τα μέτρα που επιβαρύνουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (αύξηση ΦΠΑ – αύξηση ειδικού φόρου στα καύσιμα - κατάργηση απαλλαγής ειδικού φόρου κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος).

Μειώνουν έμμεσα τις συντάξεις ή τις παροχές, σε δύο ταμεία, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συρρίκνωση του ...κοινωνικού κράτους.

Ενώ στους έχοντες και κατέχοντες, επιβάλουν ειδικό φόρο πολυτελείας για πολυτελή αυτοκίνητα, ελικόπτερα, αεροσκάφη !!! και έκτακτη εισφορά 1% για εισοδήματα άνω των 100.000 Ευρώ (να κλάψουμε η να γελάσουμε;)

Η πραγματική οικονομία την μόνη στήριξη που έχει διαχρονικά είναι η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή. Σε έρευνα του Ευρώ-παρατηρητηρίου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο ερώτημα ποιος είναι ο κυριότερος φόβος τους, οι Έλληνες Επαγγελματίες απάντησαν σε ποσοστό 77%: «η μείωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή». Ο ΦΟΒΟΣ μας, με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, μετατρέπεται σε ΕΦΙΑΛΤΗ. Η κυβέρνηση πολύ γρήγορα ξέχασε τους μικρομεσαίους και μικρούς επαγγελματίες, γρήγορα ξέχασε την δημοκρατική κατάκτηση της διαβούλευσης. Κανείς υπουργός δεν δέχθηκε το συνδικαλιστικό μας όργανο (Π.Ο.Ε.Σ.Ε) το τελευταίο 5μηνο. Τα μέτρα είναι λοιπόν αποτέλεσμα μονομερών αποφάσεων. Ας τα εφαρμόσει λοιπόν, χωρίς εμάς. Η ΑΝΟΧΗ μας απέναντι στο Κράτος διαχρονικά, όπως αυτό εκφράζεται, τέλειωσε. «ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ !!!».

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Ε. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :