Κυριακή, Απριλίου 11, 2010

Συμμετοχή χορευτικού στην εκδήλωση του Συλλόγου Πελοποννησίων Αγίων Αναργύρων "Οι Κολοκοτρωναίοι"

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα τους Κολοκοτρωναίους παρουσίασε την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 ο Σύλλογος Πελοποννησίων Αγίων Αναργύρων Αττικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Μαρία Έλενα" του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, η οποία συμπεριέλαβε ομιλία-αφιέρωμα στους Κολοκοτρωναίους (συγκεκριμένα τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη), με εισηγητή τον Παναγιώτη Τσακρή, υποδιευθυντή του Πειραματικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων και... αναγνώστη ιστορικών πηγών τον Κυριάκο Γρηγοριάδη, μαθητή της Α' Λυκείου του Πειραματικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αποτελείτο από την παρουσίαση χορών και τραγουδιών από την Ελλάδα, όπου και το χορευτικό του Συλλόγου μας συμμετείχε, ύστερα από την ευγενή πρόσκληση του Συλλόγου Πελοποννησίων. Πιο συγκεκριμένα, το χορευτικό του Συλλόγου μας χόρεψε καλαμαθιανό ("Έλα να 'μαστε τα δυο μας"), βλάχα Κινιδάρου και Φιλωτίου ("Τα παλαιά μου βάσανα") και συρτόμπαλλο (Θερμιώτικο με γύρισμα σε μπάλλο ντο ματζόρε και τσιριγώτικο). Η χορευτική ομάδα αποτελείτο από τους εξής νέους μας: Έλσα Σουσούνη, Ελευθερία Σταματάκη, Μαρία Τσουπάκη, Στέλλα Παναγιώτου, Πένυ Κουτελιέρη, Βίκυ Πλιάκα, Άννα Χουζούρη, Νίκο Ι.Τσελέντη, Μάριο Σουσούνη, Βασίλη Σταματάκη και Νίκο Τσελέντη. Μουσικά μας συνόδευσε ο Νίκος Κονιτόπουλος (βιολί) μαζί με τον Κώστα Χουζούρη (λαούτο), τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά!
Η εκδήλωση επίσης συμπεριέλαβε και χορούς από τη Δυτική Θράκη, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο, από την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου "Το κούγκι" και τον Σύλλογο Πελοποννησίων Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι πλαισιώθηκαν μουσικά από το συγκρότηα του Παν. Λάλεζα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Πελοποννησίων Αγίων Αναργύρων για την πρόσκληση και την τιμή να συμμετάσχουμε σ' αυτήν την τόσο προσεγμένη εκδήλωση και ευελπιστούμε σε μία μελλοντική μουσικοχορευτική συνέρευση!
Από: e-Νάξιοι

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :