Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

Θερμοκήπιο με χασίς στην ταράτσα του σπιτιού τους

«Πρότυπη» οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και διάθεσης χασίς είχαν στήσει δύο αδέλφια στον Πύργο, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ένα θερμοκήπιο στην ταράτσα του σπιτιού τους και καλλιεργούσαν εκεί χασίς. Ο 47χρονος και ο 49χρονος που συνελήφθησαν χθες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Ηλείας, για να απολογηθούν.
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι τα δύο αδέλφια διαθέτουν σε τοξικομανείς χασίς, γι’ αυτό και τους παρακολουθούσαν. Χθες το απόγευμα, άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν τον 47χρονο και βρήκαν πάνω του μικροποσότητα χασίς και... φύλλα του φυτού. Στη συνέχεια έκαναν έλεγχο στο σπίτι του, που βρίσκεται σε πολυσύχναστο δρόμο του Πύργου, και εντόπισαν και εκεί 70 γραμμάρια χασίς και σπόρους.

Μετά ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 49χρονου αδελφού του. Εκεί βρήκαν 10,8 γραμμάρια χασίς και μικροποσότητα σπόρων. Για δεύτερη φορά ερεύνησαν εκ νέου το σπίτι του πρώτου συλληφθέντος και τότε διαπίστωσαν ότι στην ταράτσα είχε στήσει θερμοκήπιο για την παραγωγή χασισόδεντρων.

Μάλιστα, στον χώρο αυτό, όπως εκτιμά η Αστυνομία, είχαν τοποθετηθεί τα 96 πλαστικά κυπελάκια με μικρά φυτά, που βρέθηκαν πεταμένα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέταξε η σύντροφος του 47χρονου, όταν η Αστυνομία ερευνούσε το σπίτι του 49χρονου αδερφού του, που βρίσκεται στην οδό Κατακόλου.

Στο θερμοκήπιο βρέθηκαν 27 φυτά ινδικής κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και εξοπλισμό για το πότισμα. Μάλιστα, το θερμοκήπιο ήταν καλυμμένο με ελενίτ, ενώ στη σκεπή είχαν τοποθετήσει πλέξι γκλας για να αυξάνεται η θερμοκρασία και να μεγαλώνουν γρήγορα τα φυτά, ενώ για τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε ικανοποιητικά επίπεδα χρησιμοποιούσαν λαμπτήρες ή ανεμιστήρες.

Πηγή: patrisnews.gr και zougla.gr


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :