Σάββατο, Απριλίου 24, 2010

Αποσύρθηκε διάταξη που επέτρεπε προσλήψεις από το παράθυρο

Απέσυρε τελικά την ρουσφετολογική τροπολογία που είχε καταθέσει ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, για προσλήψεις στο Δημόσιο. Με την αόριστη και αυθαίρετη επίκληση εκτάκτων αναγκών η κυβέρνηση επιχείρησε παράκαμψη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις μερικής απασχόλησης. με μια εμβόλιμη διάταξη στο εργασιακό νομοσχέδιο.
Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση δεν δέχεται ούτε «υποψία μομφής».
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, που με δήλωσή του πριν λίγες μέρες είχε καταγγείλει την συγκεκριμένη τροπολογία, μίλησε για δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας που αντέδρασε άμεσα, και για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης!!!

Όλη η δήλωση:

« Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε... άτακτη υποχώρηση στη Βουλή. Υποχρεώθηκε να αποσύρει την επίμαχη διάταξη, που αφορούσε στις προσλήψεις των Φορέων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, για έκτακτες ανάγκες με ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες που ακυρώνουν στην πράξη το ΑΣΕΠ. Δικαιώθηκε η Νέα Δημοκρατία που αντέδρασε άμεσα, συντονισμένα και αποφασιστικά, που ανέδειξε το θέμα και πίεσε για την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης. Κέρδισε η Διαφάνεια, η Αξιοκρατία και η Ισονομία σ’ έναν τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο και κρίσιμο, όπως είναι αυτός της εργασίας, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει: Ίσες ευκαιρίες και ισότιμη πρόσβαση δικαιούνται όλοι οι άνεργοι συμπολίτες μας - και είναι πολλοί σήμερα- για όσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, που σήμερα είναι λίγες. Η Νέα Δημοκρατία, συνεπής στις θέσεις της, επιμένει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα από αναπτυξιακά μέτρα, τόνωση της απασχόλησης, διαφάνεια, δικαιοσύνη και αξιοκρατία παντού ».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :