Δευτέρα, Απριλίου 26, 2010

Βρούτσης: Να ενισχυθούν άμεσα με γιατρούς οι μονάδες του ΕΣΥ στις Κυκλάδες,

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Τη δικαιολογημένη ανασφάλεια και την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Αντιπάρου για τις αδικαιολόγητες ελλείψεις που παρουσιάζει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, μετέφερε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει, ότι η Αντίπαρος παραμένει τους τελευταίους μήνες χωρίς το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, αφού οι.... γιατροί του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αντιπάρου αναγκάζονται - μετά από απόφαση του Νοσοκομείου Σύρου - να καλύπτουν εφημερίες του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας της Πάρου.

«Η πρακτική των συνεχών μετακινήσεων των ιατρών στην Πάρο δεν υποβαθμίζει μόνο το Ιατρείο της Αντιπάρου, το οποίο αδυνατεί πλέον να προσφέρει επαρκείς και αξιόπιστες υπηρεσίες στους κατοίκους του νησιού, αλλά παρεκκλίνει επίσης και από την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει ισότιμες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας. Υποχρέωση που έχει κατοχυρωθεί και συνταγματικά (νησιωτικότητα, άρθρο 101)» , τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Στη βάση αυτής της λογικής, το Υπουργείο Υγείας, οφείλει να σταματήσει την απαράδεκτη πρακτική των μετακινήσεων των ιατρών σε άλλα Κ.Υ. και παράλληλα να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου της Αντιπάρου. Γεγονός, που θα εξασφαλίσει τη μόνιμη παρουσία των ιατρών στις οργανικές θέσεις όπου διορίζονται.

Ο κ. Βρούτσης καλεί τη Κυβέρνηση να ενισχύσει άμεσα με γιατρούς τις μονάδες του ΕΣΥ στις Κυκλάδες, όπως έχει δεσμευθεί και όχι να προσπαθεί να καλύψει τις όποιες δυσλειτουργίες και ελλείψεις προσωπικού, με ημίμετρα και «μπαλώματα». Πρακτικές, που όχι μόνο υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο των νησιωτών, αλλά θέτουν και σε κίνδυνο την υγεία τους, τη στιγμή μάλιστα που βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και οι ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αναμένεται να πολλαπλασιασθούν.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :