Παρασκευή, Απριλίου 30, 2010

Μήνυμα Ι. Βρούτση, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

« Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2010 βρίσκει τη χώρα μας στη δίνη της χειρότερης μεταπολιτευτικής κρίσης.
Η αναπτυξιακή υστέρηση, η δημοσιονομική έκρηξη, η μείωση των συντάξεων, ο περιορισμός των εισοδημάτων, η αύξηση των φόρων, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας επιβαρύνουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον.
Η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, η δέσμευση ότι δεν θα χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα, η διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο Δ.Ν.Τ., όλα αυτά, όχι μόνο κατέρρευσαν, αλλά δίνουν την αίσθηση στους πολίτες ότι επρόκειτο για σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ώστε να συρθεί η χώρα μας στο Δ.Ν.Τ. Έκπληκτοι, οι Έλληνες πολίτες από την αδυναμία και την αναξιοπιστία της.... κυβέρνησης, αντιμετωπίζουν με τρόμο και ανασφάλεια τη δραματική απώλεια μισθών και συντάξεων και, εν τέλει, των όρων αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.

Γι’ αυτό το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς είναι, όχι μόνο διαφορετικό, αλλά και πολυσήμαντο:

Οι πολιτικές, κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα με υπευθυνότητα και ρεαλισμό.

Να επιδιώξουμε Εθνική Συνεννόηση και συστράτευση στους κοινούς στόχους, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές.

Να εργαστούμε συστηματικά για την Ανάπτυξη και την τόνωση της Αγοράς.

Να αντιμετωπίσουμε την Ανεργία και να ενισχύσουμε την Απασχόληση με στοχευμένα μέτρα.

Να υπερασπιστούμε τα θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να στηρίξουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, με πρόνοια για αναλογικότητα στα επώδυνα μέτρα που επιβάλλονται, παράλληλα με το δανεισμό της χώρας μας.

Ο αγώνας των εργαζομένων για Ποιοτική Εργασία, Κοινωνική Ασφάλιση, Αξιοπρέπεια και Αλληλεγγύη είναι και δικός μας αγώνας.

Η Ελπίδα για έξοδο από την κρίση, για Ανάπτυξη, Απασχόληση και Κοινωνική Συνοχή, γεννιέται μόνο με Αλληλεγγύη και Κοινή Προσπάθεια ».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :