Σάββατο, Απριλίου 24, 2010

Κέρδισε το ντέρμπι η Άνω Σύρος

Η Άνω Σύρος ήταν η νικήτρια του ντέρμπι κορυφής με τον Πανναξιακό, με σκορ 2-1, το απόγευμα του Σαββάτου στην Σύρο. Ο Πανναξιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς, το κακό του πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να χάσει το ματς, και έτσι ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες του για άνοδο. Η Άνω Σύρος κέρδισε δίκαια, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι παίχτες του Πανναξιακού μπήκαν ''υπνοτισμένοι'' στο γήπεδο, ασχολήθηκαν περισσότερο με κάποιες προκλήσεις ορισμένων εριστικών παικτών της Σύρου (Μανουδάκης), παρά να παίξουν ποδόσφαιρο. Έτσι οι παίκτες του Ζαχαρίου βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 στο ημίχρονο, απέναντι σε έναν κακό Πανναξιακό, που δεν έκανε υποψία ευκαιρίας. Στο 2ο ημίχρονο πλέον ο Πανναξιακός ''ξύπνησε', ισορρόπησε το ματς, μείωσε στο σκορ, αλλά όταν οι παίχτες του Μειμαρογλου κατάλαβαν ότι μπορούσαν κάτι καλύτερο ήταν πλέον αργά. Με τη νίκη αυτή η Άνω Σύρος είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης, ενώ ο Πανναξιακός (που μένει πλέον 4ος), πρέπει στα... εναπομείναντα παιχνίδια να κάνει το 4Χ3=12, και ταυτόχρονα να ελπίζει σε γκέλες των αντιπάλων του.
Στο αγωνιστικό, η Άνω Σύρος έχασε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο 15' όταν ο Παλάζης απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Πάπιτση, η μπάλα στρώθηκε στον Μουμπάρακ, ο οποίος φάτσα με το τέρμα και με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ του Πανναξιακου έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Στο 30' ο Τζώρτζης έκανε μια σέντρα-σουτ απο 35 μέτρα και σχεδόν από την γραμμή του πλαγίου, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κρέμασε τον Παλάζη κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 42' από στημένη φάση, όταν οι παίχτες της Άνω Σύρου εκτέλεσαν φάουλ από αριστερά, ο Βάσσαλος πήδησε μόνος, και με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην γωνία του Παλάζη, κάνοντας το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Πανναξιακό, οταν στο 63' ''κουτούλισαν'' οι αμυντικοί των Συριανών, ο Σουσούνης βρέθηκε μόνος με τον γκολκίπερ, επιχείρησε να τον κρεμάσει αλλά το πλασέ κατέληξε άουτ. Φάση καρμπόν στο 70' για τους γηπεδούχους με το πλασέ του Πρίντεζη να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 75' ήρθε η μείωση του σκορ για τους Ναξιώτες, όταν ο Βασαλάκης με κεφαλιά ψαράκι, μετά από εκτέλεση πλαγίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Συριανού κάνοντας το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ παρά την πίεση των φιλοξενουμένων στα τελευταία λεπτά.
Πολυκρέτης και Βασαλάκης διασώθηκαν από τον μέτριο (ειδικά στο 1ο ημίχρονο) Πανναξιακό, που πάντως πάλεψε για την ισοφάριση στο τέλος
Το διαιτητικό τρίο (Κουζούμης-Βακόνδιος-Μενδρινός) προσπάθησε να παίξει "στα ίσα" το ματς, παρ' όλα αυτά ο Πανναξιακός ''φωνάζει' για το πρώτο γκολ της Σύρου αφού πριν τη σέντρα σουτ έχει προηγηθεί φάουλ στον Αγγελή, ενώ ζητάει και ένα πέναλτι σε ανατροπή του Ν. Κατσάνη στο 78'.
Ο Πανναξιακός για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να κάνει διπλό(σε μια έδρα εκκλησία), απογοητεύοντας τους φίλους του που τον ακολούθησαν σε ακόμα ένα εκτός έδρας ματς.
ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ (Ζαχαρίου) Συριανός, Σούρλας, Κρητικός, Βάσσαλος, Τσιάκαλος, Νουλάς, Μουμπάρακ, Τζώρτζης, Πάπιτσης, Μανουδάκης, Πρίντεζης.
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Μειμάρογλου) Παλάζης, Γ. Κατσάνης, Πολυκρέτης, Χαμηλοθώρης (Μπεκίν), Ν. Κατσάνης, Γρηγορόπουλος, Βασαλάκης, Σουσούνης, Μπάρδη (Ζαφείρης), Αγγελής, Λυμπερτάς.
Στον άλλο αγώνα της ημέρας ο Αστέρας Κορθίου κέρδισε τον Α.Σ. Ίου 4-0
Β.Κ.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

DEN PEIRAZEI MWRI PANAXA, DEN XENERWNOUME POTE ...