Πέμπτη, Απριλίου 22, 2010

ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙ

Αφορμή για τα παρακάτω μου έδωσε η επιστολή-αντίδραση του Συλλόγου Ξενοδόχων Νάξου για την διακοπή των δρομολογίων του Νήσος Μύκονος.

Απαιτούμε; Εμένα σαν παρακάλι μου φαίνεται. Πάρτε το χαμπάρι μάγκες, όσο εμείς οι ίδιοι σαμποτάρουμε το νησί μας, το οποίο μας τα έχει προσφέρει όλα απλόχερα, δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση από τους ξένους να μας προσφέρουν ελεημοσύνη.

Δηλαδή τι έπρεπε, να μας κόψουν 1 από τα 2 πλοία για να στείλουμε επιστολή. Δεν απευθύνομαι στον Σ.Ξ. αλλά σε όλους οι οποίοι ασχολούνται με τον τουρισμό ο οποίος αναμφισβήτητα αποτελεί μεγάλο κομμάτι της.... τοπικής μας οικονομίας και που όλοι άμεσα ή έμμεσα ζούμε απ' αυτόν. Και θα μπορούσαμε να ζούμε ακόμα καλύτερα.

Πως θέλουμε τουρισμό αγαπητοί συμπολίτες όταν το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί των Κυκλάδων αλλά και του κεντρικού Αιγαίου εξυπηρετείται από ένα μικρό αεροπλάνο όλο τη τουριστική σεζόν αλλά και όλο το χρόνο;

Που οφείλεται αυτο; Μια γενική παραδοχή είναι ότι το αεροδρόμιο μας είναι μικρό γιατί και αυτοί που μας κυβερνάνε και συνεχίζουν να μας κυβερνούν είναι μικροί και μέχρι εκεί έβλεπαν και βλέπουν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι κύριοι υπαίτιοι είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε οι μικροί που δε βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας, εμείς είμαστε οι μικροί που τη στιγμή που κοιτάζουμε τη ψήφο μας να πέφτει μες την κάλπη το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ο εαυτούλης μας, εμείς είμαστε οι μικροί που όχι μόνο δεν τιμήσαμε το αεροδρόμιο με το να το χρησιμοποιήσουμε για τις μετακινήσεις μας αλλά είμαστε τόσο μικροί που ακόμα και το νέο πλοίο που μπήκε στη γραμμή μας με όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα δεν το στηρίξαμε όσο θα έπρεπε και σαν τα πρόβατα εξακολουθήσαμε να μπαίνουμε στα BLUE STAR. Τώρα ο καθένας μας αλλά και όλοι μαζί θα κάτσουμε πάνω.

Όσο κύριοι και κυρίες δεν καταλαβαίνουμε ότι το συμφέρον του διπλανού μας, του συμπολίτη μας είναι και δικό μας συμφέρον θα ζούμε μες την μιζέρια και το παρακάλι.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία – ΔΙΟ.ΝΗΣΟΣ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :