Δευτέρα, Απριλίου 12, 2010

Tην άμεση λήψη μέτρων ζητά o Γ. Βρούτσης για τον τουρισμό των Κυκλάδων

Την έντονη ανησυχία των επιχειρηματιών του νομού Κυκλάδων για την κατά 30% περίπου μείωση, που παρουσίασε η φετινή τουριστική κίνηση του Πάσχα στις Κυκλάδες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, μετέφερε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης με ερώτηση (8555/12.04.2010) που κατέθεσε στη Βουλή.
Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η ανησυχία των επιχειρηματιών των Κυκλάδων κρίνεται εύλογη και εφόσον επαληθευτεί θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις τοπικές οικονομίες, αφού εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις αναμένεται να κλείσουν και....
χιλιάδες θέσεις εργασίας να χαθούν. Εξέλιξη, που θα «καταδικάσει» επί της ουσίας το βιοτικό επίπεδο των νησιωτών και παράλληλα θα υποβαθμίσει το τουριστικό προϊόν των Κυκλάδων, που αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου. Ανησυχία, που εν πολλοίς ενισχύουν ακόμη και τα πρόσφατα δημοσιεύματα εφημερίδων, που αποκαλύπτουν ότι μόνο τους τελευταίους μήνες 50 ξενοδοχεία στις Κυκλάδες έχουν “βγει στο σφυρί” μέσω αγγελιών.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κάλεσε την Κυβέρνηση να λάβει επειγόντως μέτρα ενόψει μάλιστα της επικείμενης θερινής περιόδου, προκειμένου να στηρίξει τις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού Κυκλάδων και παράλληλα την κατηγόρησε ότι με την ολιγωρία που επιδεικνύει, την προχειρότητα και την έλλειψη συγκεκριμένης τουριστικής πολιτικής, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το τουριστικό προϊόν του Νομού σε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση. Εξέλιξη, που αποδεικνύεται έμπρακτα τόσο από την κατάργηση του υπουργείου Τουρισμού, όσο και από την συνακόλουθη αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές.

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι ο τουρισμός, αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Βρούτσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι ο νομός Κυκλάδων, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τουριστικές περιφέρειες της χώρας και αξίζει μεγαλύτερη προσοχή από την Κυβέρνηση.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :