Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2010

Οι χαρούμενες πόρνες της Ρώμης

Ικανοποιημένες δηλώνουν οι πόρνες της Ρώμης, από τη ζωή και τις απολαβές τους. Κάποιες από αυτές μάλιστα δηλώνουν ότι αρνήθηκαν να δουλέψουν ως οικιακές βοηθοί προτιμώντας μια σαφώς αποδοτικότερη απασχόληση.
Οκτώ στις δέκα ιερόδουλες που ζουν και εργάζονται στη Ρώμη δηλώνουν «σαφώς ικανοποιημένες από τη ζωή και τις απολαβές τους». Ετσι τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα της ιταλικής αστυνομίας.
Πράγματι οι «πεταλούδες της (ιταλικής) νύχτας», σχεδόν όλες ρουμάνικης εθνικότητας, κλήθηκαν από ψυχολόγους της αστυνομίας να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να συμπληρώσουν, οικειοθελώς, ένα ερωτηματολόγιο.
Η έρευνα έδειξε τα εξής: .....
* Οι συγγενείς των νεαρών αυτών γυναικών, συχνότατα γνωρίζουν καλά με ποιον τρόπο συντηρούνται οι κοπέλες στην Ιταλία, αλλά..... κάνουν τα στραβά μάτια και δείχνουν ανοχή, συνυπολογίζοντας την οικονομική παραμέτρο.
* Σε ό,τι αφορά τα μηνιαία κέρδη, οι εκδιδόμενες γυναίκες απάντησαν στις ψυχολόγους ότι αυτά κυμαίνονται μεταξύ 5.000 και 7.000 ευρώ. Διευκρινίζουν, δε, ότι δεν νιώθουν άσχημα, αντιθέτως, αισθάνονται ικανοποιημένες.
* Είκοσι δύο στις εκατό ερωτηθείσες δήλωσαν ότι έχουν παιδιά, τα οποία ζουν με συγγενείς -συχνά παππούδες- πίσω στην πατρίδα τους.
* Από το λεξιλόγιο των γυναικών αυτών έχει εξαφανισθεί εντελώς η λέξη «προαγωγός». Κάνουν λόγο για «αρραβωνιαστικούς», οι οποίοι τις συνοδεύουν στον «χώρο εργασίας» τους, περιγράφοντάς τους, ως τους ανθρώπους που τις βοήθησαν να έρθουν στην Ιταλία.
* Κάποιες ιερόδουλες αποκαλύπτουν ότι αρνήθηκαν να εργασθούν ως οικιακές βοηθοί, με απολαβές που θα ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ το μήνα, διότι προτιμούν μία «σαφώς πιο αποδοτική απασχόληση».

Οι σχολιαστές σημειώνουν ότι όσο και αν η έρευνα αποτελεί μία σχετικά πιστή απεικόνιση της πραγματικότητας, δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί ο βαθμός στον οποίο επηρρεάζει τις απαμντήσεις των γυναικών ο φόβος και διάφοροι άλλοι ψυχολογικοί και οικονομικοί εκβιασμο που ενδεχομένως υφίστανται: «Ο προαγωγός μπορεί να έχει αλλάξει όνομα, δύσκολα όμως πιστεύει κανείς ότι ο ρόλος του έχει χάσει τα χαρακτηριστικά του», σημειώνουν σχολιαστές της έρευνας στον ιταλικό Τύπο.
B.K. Από citypress-gr.blogspot.com
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :