Τρίτη, Σεπτεμβρίου 21, 2010

Οι πλούσιοι και τα φτωχαδάκια της .....Βουλής!!!

Η οικονομική κρίση χτύπησε κόσμο και κοσμάκη και λίγοι μόνο γλίτωσαν της φτώχειας το φαρμάκι.
Απ’ το οικονομικό τσουνάμι δείχνει όμως να γλίτωσε φέτος η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς μας, για φέτος είναι, κάτι τις, πιο πλούσια. Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος κατάφερε να αποταμιεύσει 360 ευρώ, με αποτέλεσμα το βιβλιάριο καταθέσεών της να περιέχει πλέον το αστρονομικό ποσό των 400 ευρώ. Έχει επίσης στην κατοχή της ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. στην Αθήνα, δεν έχει αυτοκίνητο καρδιά μου, ενώ..... τη βουλευτική της αποζημίωση των 90.328 ευρώ την κατέθεσε στο κόμμα.

Στο φιλόπτωχο ταμείο αναμένεται να γραφεί για φέτος και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο πρόεδρός του έχει πρώτη κατάθεση… ευρώ 2.949. Μετοχές δεν έχει στο όνομά του, έχει όμως ένα διαμέρισμα 114 τ.μ. στην Αθήνα. Τα συνολικά εισοδήματά του ανέρχονται στα 21.588 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, επενδύει στα… κεραμίδια, αφού έχει σπίτια παντού.

Οι υπόλοιποι αρχηγοί έμειναν… πλούσιοι (στα ίδια δηλαδή επίπεδα με τα προπέρσινα).

Ο Αλέκος Αλαβάνος φαίνεται να έχει στο όνομά του, πέραν των πολλών ακινήτων, κι ένα εφτακοσαράκι χιλιάδες ευρώ καταθέσεις στην τράπεζα.

Ο πρώην υπουργός επί Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, άκουγε για σκάφη και έβγαζε φλύκταινες, σήμερα, όμως, βλέποντας το πόθεν έσχες του, καταλάβαμε από πού προέρχονταν οι ανησυχίες του... Ένα σάκο λεφτά του κόστισε το σκάφος του. Ο θαλάσσιος παράδεισος των 180.000 ευρώ μαζί με μια βιλίτσα στα νότια προάστια (sapore di sale) των 500.000 ευρώ του κόστισαν συνολικά το ποσό των 680.000 ευρώ.

Ένας ακόμη πρώην υπουργός δήλωσε ότι απέκτησε από πώληση μετοχών τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο Πέτρος Δούκας πήγε από ό,τι φαίνεται γενικά καλά, όσον αφορά τα οικονομικά του τουλάχιστον...

Νυφούλα περιζήτητη η Έλενα Ράπτη με 400.000 καταθέσεις και σπίτια σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Γαμπρός με τα όλα του και με τα πορτοφόλια του ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος παλεύει να κάνει οικονομία για να αβγατίσει τα 800.000 ευρώ του σε ένα εκατομμύριο.

Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται και το πουγκί του Πάνου Παναγιωτόπουλου, το οποίο φέτος ξεπέρασε αισίως το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Φόβος και τρόμος είναι το πόθεν έσχες της Άννας και του Γιώργου Νταλάρα. Πάνω από τριάντα ακίνητα και καταθέσεις που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η καλλιτεχνική καριέρα φαίνεται, τελικά, πως αποφέρει πολλά…

Ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, πάλι, έχει τα εκατομμύριά του σε δολάρια.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι έτοιμη για να γραφτεί στους άστεγους του Δήμου Αθηναίων, αφού για πέρυσι δήλωσε εισόδημα μόλις 12.000 ευρώ.

Ο βουλευτής Ευτύχιος Δαμιανάκης του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πραγματικά ευτυχισμένος, αφού μαζί με τη σύζυγό του έχουν στην κατοχή τους 72 ακίνητα.

Αλλά και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, με τα 18 ακίνητα που έχει στο όνομά του, μάλλον δεν θα πεινάσει…

Θέλει να πατάει σταθερά στη γη, γι’ αυτό και ο Κώστας Μουσουρούλης της Νέας Δημοκρατίας έχει συνολικά στην κατοχή του 27 οικόπεδα, δύο σπιτάκια και δύο οικίες στις Βρυξέλλες.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, έχει… και τι δεν έχει! Δέκα ακίνητα, μεταξύ των οποίων και δύο αγροτεμάχια στη Γαλλία (τώρα πού ακριβώς, μη με ρωτάτε...!). Allons enfants de la Patrie (ίτε παίδες της πατρίδας, κοινώς…).

Ελαφρύς και λάιτ είναι και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, με τα 50 ακίνητά του, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, με τα 17 καταστήματά του (κυρίως στην οδό Ερμού) έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Άλμα εις ύψος στη… σιγουριά για το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κουκοδήμο, με 25 ακίνητα στην κατοχή του, ο δε Απόστολος Κακλαμάνης έχει 32, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μόνο… 18!

Κορίτσια, ο… Δριβελέγκας! Είκοσι εννέα ακίνητα, παρακαλώ, στο όνομά του ο περιζήτητος εργένης του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Ανδριανό, δηλώνει μόνο 58 ακίνητα, απ’ τα οποία, όμως, πολλά είναι αγροτεμάχια.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίος (όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι), αλλά και για να δώσουμε και λίγο γαλάζιο χρώμα στη ζωή μας, να σας πούμε ότι, εκτός των άλλων, ο Φίλιππος Πετσάλνικος έχει στην κατοχή του και μια δεξαμενή κολύμβησης (όπως ονόμασε στο πόθεν έσχες του την πισίνα του) 50 τ.μ. στην Καστοριά…
Αναγνώστης από www.zougla.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :