Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2010

Η κάρτα του πολίτη το νέο ηλεκτρονικό "φακέλωμα"

Σύσκεψη για την "Κάρτα του Πολίτη" θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Εργασίας Λούκα Κατσέλη.
Η "Κάρτα του Πολίτη" αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά την αστυνομική ταυτότητα, από το 2011. Θα έχει το μέγεθος και.... τη μορφή πιστωτικής και με αυτή θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο.

Σε αυτήν θα περιέχονται στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός. Θα περιλαμβάνει επίσης στοιχεία για την υγεία του κατόχου (αλλεργίες, ομάδα αίματος κλπ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα δεν γίνεται να πλαστογραφηθεί. Θα φέρει την ηλεκτρονική υπογραφή των πολιτών. Τα στοιχεία θα είναι και με λατινικούς χαρακτήρες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ στο τσιπ της κάρτας θα υπάρχει "αποθηκευτικός χώρος", για να μπορούν να γίνουν στο μέλλον τροποποιήσεις (π.χ. μια αλλαγή σε στοιχεία ιατρικού φακέλου) έτσι ώστε ο πολίτης να την έχει εφ' όρου ζωής και να μη χρειάζεται η αντικατάστασή της.
Β.Κ. Από mediasoup.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :