Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2010

ΣΤΗΝ Δ.ΕΘ. Ο Π. ΡΗΓΑΣ

Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, παραβρέθηκε το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ρήγας συμμετείχε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς και σε ημερίδα για την επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε ο Τομέας ΕΒΕ του ΠΑΣΟΚ.
Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ο Υφυπουργός παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα με θέμα: «Καινοτομική και Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Βόρειο Ελλάδα», που διοργάνωσε η HELEXPO A.E. και η ΔΕΘ Α.Ε., και...... πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος της 75ης Δ.Ε.Θ. με θέμα «Καινοτομία και Πράσινη Ανάπτυξη».
Κατά την ομιλία του, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πολιτικές προτεραιότητες του Υπουργείου που συνοψίζονται: στην επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, στην ολοκλήρωση των θεσμικών αλλαγών για την απλοποίηση στις διαδικασίες ίδρυσης και αδειοδότησης των επιχειρήσεων, στην τελική επεξεργασία του νέου αναπτυξιακού νόμου, καθώς και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το JESSICA και το JEREMIE.
Όπως επισήμανε ο κ. Ρήγας, « πολιτική μας επιλογή είναι η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας που στηρίζεται στην καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη, ώστε να αποτελέσει και τη βάση για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας.»
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :