Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2010

Η ΝΑΞΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ

Η εταιρεία Ι. Σκληράκης-Ι. Γιακουμής Ο.Ε. με τον διακριτικό τίτλο ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, και έδρα την Δημοτική Κοινότητα Απεράθου Νάξου, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ένταξη του έργου «Βελτιστοποίηση της Απόδοσης Νησιωτικών Φωτοβολταϊκών Πάρκων που χρησιμοποιούν Διαξονικούς Ηλιοστάτες» στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SMILIES: Βελτίωση και Υποστήριξη Μικρών, Ελαφριών, Μεσογειακών, Νησιωτικών Βιομηχανιών που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Επίκουρος Καθηγητής Αζαριάδης Φίλιππος). Η επιχειρηματική ιδέα επιλέχθηκε ως κεντρικό έργο γιατί, μεταξύ άλλων, πληρούσε το κριτήριο: Ποιότητα και Καινοτομία της Επιχειρηματικής Ιδέας και..... εντάχθηκε στην κατηγορία: Παραγωγή και Διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ο νησιωτικός χαρακτήρας των περιοχών που εντάσσονται στο SMILIES: Σικελία, Κύπρος, Αιγαίο, Κρήτη δημιουργεί προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των καινοτόμων επιχειρήσεων που εδρεύουν στις περιοχές αυτές. Προγράμματα σαν το SMILIES υποστηρίζουν επιστημονικά, καινοτόμες νησιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό την μετατροπή της νησιωτικότητας από μειονέκτημα σε ευκαιρία μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εμπειριών και καλών πρακτικών. Ήδη συμφωνήθηκε, στα πλαίσια του Προγράμματος, η επιχείρησή μας να συνεργαστεί με τον Ινστιτούτο Ενέργειας της Περιφέρειας Κρήτης για την πραγμάτωση του σκοπού αυτού.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης «Νάξος Φιλοξενία» για την ένταξή του στο SMILIES ως πιλοτικού έργου υψηλού ενδιαφέροντος, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η Νάξος έχει όλα τα εχέγγυα για να καινοτομήσει επιχειρηματικά και τουριστικά, αρκεί να κινητοποιηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, η ένταξη των δύο αυτών έργων από την Νάξο στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SMILIES καταδεικνύει ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση ώστε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να ιδρύσει Τμήματα ή Ινστιτούτα Εναλλακτικού Τουρισμού (όπως η γαστρονομία) και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Νάξο.

Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Οι διαχειριστές:

Σκληράκης Γιάννης και Γιακουμής Ιάκωβος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :