Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2010

Αναπληρωτής πρωθυπουργός από σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης!!!!!!

Από anaxfiles.blogspot.com
Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι προβλέπει ακόμη και εκχώρηση νομοθετικών δικαιωμάτων στον κ. Ραγκούση, δηλαδή μπορεί να παράγει νομοθετικό έργο χωρίς να χρειάζεται το πράσινο φως από τον Γ. Παπανδρέου.
Δύο πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτή την περίεργη υπόθεση που αναμένεται να σηκώσει θύελλα:
1. Ή ότι ο Γ. Παπανδρέου μας εγκαταλείπει σιγά – σιγά και ετοιμάζεται να πιάσει αλλού λιμάνι (ΟΗΕ π.χ.).
2. Ή θα λείπει τόσο καιρό από την Ελλάδα που πρέπει κάποιος να είναι πρωθυπουργός.
Φυσικά, ολοκληρώθηκε και το “καπέλωμα” στον Θ. Πάγκαλο ο οποίος ήλπιζε ότι θα γινόταν πρωθυπουργός, όταν θα έλειπε ο πραγματικός, αλλά τώρα χάνει κι αυτό.
Αντισυνταγματικός ο ορισμός Ραγκούση στη.... θέση αναπληρωτή πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για άγνωστους λόγους που μέχρι στιγμής -κακώς- δεν έχει δημοσιοποιήσει, προχώρησε στον ορισμό του υπουργού Εσωτερικών (κ.λ.π.) κυρίου Ραγκούση στην θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού. Η αιφνιδιαστική αυτή ενέργεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού της χώρας, αντιβαίνει το ίδιο το Σύνταγμα και τις αρμοδιότητες που αυτό δίνει στον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Κινούμενος, λοιπόν, πάνω από τους νόμους, χωρίς να υπολογίζει τι του ορίζει το Σύνταγμα, το οποίο με βάση το άρθρο 81 καθιστά σαφή τα χαρακτηριστικά του αναπληρωτή πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου δημιουργεί ένα πολιτικό πραξικόπημα, ενώ ευθέως βάλει κατά της ισχύος του Συντάγματος, το οποίο μετατρέπει σε κουρελόχαρτο, δείχνοντας απείθεια στα όσα αυτό ορίζει.

Αντισυνταγματικό επίσης ήταν το να έχει οριστεί ο Πάγκαλος αντιπρόεδρος. Όπως ορίζει το σύνταγμα που έχουν κάνει κουρελόχαρτο κι εμείς απλώς τους παρακολουθούμε αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :