Παρασκευή, Οκτωβρίου 29, 2010

ΞΕΦΤΙΛΑ: Δεκαπέντε μέρες χωρίς πλοίο το Καστελόριζο!!!

Και ενώ η κυβέρνηση καμαρώνει για την μεγάλη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που επιχειρεί με το σχέδιο "Καλλικράτης", ένα νησάκι της δικιά μας Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου βιώνει την απόλυτη ξεφτίλα και απομόνωση.
Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης βρίσκεται το ακριτικό Καστελόριζο που έχει πέσει θύμα του τεράστιου ακτοπλοϊκού προβλήματος και της αναλγησίας του Ελληνικού Κράτους.
Δεκαπέντε μέρες χωρίς πλοίο οι ακρίτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναζητήσουν τρόφιμα και εφόδια στην απέναντι πλευρά.
Οι Τουρίστες που εκαναν διακοπες στο νησι αναγκαστικαν να επέστρεψου στην πατρίδα τους μέσω Τουρκίας!
9 πρώην δημοτικοί σύμβουλοι καταζητούνται γιατί δεν μπορούσαν να πάνε στην Ρόδο για να παρουσιαστούν στην ανακρίτρια για μια υπόθεση του..... Δήμου όμως πλοίο δεν υπήρχε και δεν τα κατάφεραν να πάνε!!!
Το υπουργείο σταμάτησε την επιχορήγηση του πλοίου Πρωτεύς που διέκοψε τα δρομολόγια που έκανε τρεις φορές την εβδομάδα. Οι κάτοικοι του νησιού ψωνίζουν από το παζάρι και εξυπηρετούνται για τις καθημερινές τους ανάγκες από την γειτονική Τουρκία.
Ακόμη και η επικοινωνία τους με την Ρόδο είναι αδύνατη και έτσι αναγκάζονται να πάνε πρώτα στην Φετιγέ και από κει να πάρουν πλοίο για την πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, καθώς οι Τούρκοι έχουν καλύτερα δρομολόγια!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :