Δευτέρα, Οκτωβρίου 25, 2010

Επίσκεψη Ν. Μαράκη σε Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσι

Ο κ. Μαράκης, παρουσία κατοίκων και τοπικών παραγόντων των Μικρών Κυκλάδων και με την συνοδεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ανέπτυξε την αμφίδρομη σχέση που έχουν τα νησιά με την Νάξο, όσων αφορά την επικοινωνία αλλά και τα έργα υποδομής που προγραμματίζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στην Σχοινούσα, ο κ. Μαράκης αναφέρθηκε στην καθοριστική συμμετοχή των ανθρώπων του νησιού σε ένα γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των πάγιων προβλημάτων, που είναι χρόνια και ταλανίζουν τους κατοίκους. Τόνισε δε πως η βοήθεια από τον Δήμο θα είναι αμέριστη, ούτως ώστε οι πυλώνες της οικονομίας του νησιού (γεωργία– κτηνοτροφία– τουρισμός) να αναπτύσσονται παράλληλα και ισόρροπα. Επίσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των γραφειοκρατικών δυσχερειών και λειτουργίας ενός συστήματος ON LINE το οποίο θα..... εξυπηρετεί επί τόπου τον νησιώτη πολίτη.

Κατά την παρουσία του στην Ηρακλειά ο κ. Μαράκης έδωσε υπόσχεση αξιοποίησης του Σπηλαίου του Αγίου Ιωάννη, το οποίο με κατάλληλη στήριξη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες, προσφέροντας άμεση ανάπτυξη στο νησί αλλά και ευρύτερα στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Μαράκης ενημέρωσε τους κατοίκους για την προγραμματισμένη αποκατάστασή του λιμανιού της νησιού και ανέλυσε τις ανάγκες του οδικού δικτύου. Όσον αφορά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, ενημέρωσε τους κατοίκους για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η σημερινή διοίκηση του Δήμου Νάξου. Κλείνοντας, τόνισε πως ο Καλλικράτης «είναι κομμένος και ραμμένος για να υπηρετεί τις κοινωνίες όσο μικρές κι αν είναι αυτές»

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Μαράκης μετέβη στα Κουφονήσια. Κατά την εκεί επίσκεψή του, μίλησε για ισόρροπη διαχείριση και για ουσιαστική αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. Απαντώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος έδωσε υπόσχεση ψυχής για α) λιμενικές υποδομές β) ενιαίο δίκτυο μεταφοράς των ανακυκλώσιμων γ) αξιοποίηση πηγών υδρομάστευσης δ) άμεσες ενέργειες σύνδεσης των νησιών για εξυπηρέτηση αναγκών πρώτων βοηθειών. Διαβεβαίωσε δε τους νησιώτες πως δεν τίθεται θέμα διακοπής δρομολογίων πλοίων και αποξένωση τους από τις υπόλοιπες Κυκλάδες, δίνοντας τέλος στις σχετικές κακεντρεχείς διαδόσεις. Έκλεισε την επίσκεψή του, μιλώντας για «ακτινωτή επικοινωνία» και με την διαβεβαίωση ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν θα είναι «οι φτωχοί συγγενείς» του νέου Δήμου.

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, στις 19.15, ο κ. Μαράκης θα επισκεφθεί τον Δανακό και στις 20.30 την Απείρανθο..

Από το Γραφείο Τύπου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΡΑΚΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ...
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΟΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ "ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ" ΣΟΥ??