Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2010

Έξοδος από την κρίση σε 10 χρόνια και βλέπουμε!!!!

Τάδε έφη Τομάσο Πάντοα Σκιόπα. Το παραμύθι που μας έλεγαν οι άνθρωποι της κυβέρνησης, ότι σε τρία χρόνια θα βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο και θα αρχίσει η ανάπτυξη, κατέρρευσε.
Η ανάπτυξη της οικονομίας θα αργήσει πολύ, τουλάχιστον 10 χρόνια. Δηλαδή, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!!! Ο κ. Σκιόπα δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στην αρχή της μακράς και δύσκολης πορείας προς τη δημοσιονομική εξυγίανση και την αναδιάρθρωση της οικονομίας. «Βρισκόμαστε ακόμη στο μήνα του μέλιτος του προγράμματος», είπε. Και ερωτώμενος πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να ξεπεραστεί η κρίση, απάντησε: «Αν μια γενιά είναι τριάντα χρόνια, θα χρειαστεί το ένα τρίτο μιας γενιάς». Δύσκολο να πει κάποιος ευθέως ότι απαιτείται μια 10ετία.
Με λίγα λόγια τώρα περνάμε ακόμα καλά, τα δύσκολα έπονται.
Ποιος είναι όμως ο κύριος Σκιόπα που μπήκε ξαφνικά στην ζωή μας;
Πρώην οικονομικός σύμβουλος του Πρόντι και.... νυν σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, καπιταλιστής με αριστερή προβιά. Τον έδιωξαν άρον άρον πριν προλάβει να καταστρέψει εντελώς την Ιταλική οικονομία και τώρα βγάζει το ψωμί του, μάλλον το παντεσπάνι του, στην Ελλάδα.
Ως Υπουργός του Πρόντι, ο Σκιόπα έκανε ότι μπορούσε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα λιτότητας και δημοσιονομικής εξυγίανσης που κατέστρεψε την ιταλική κεντροαριστερά και κατέστησε τον Μπερλουσκόνι αναμφισβήτητο κυρίαρχο της ιταλικής πολιτικής σκηνής. Πρόλαβε πάντως, προτού ... συντρίψει την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης, να παγώσει τους μισθούς, να μετατρέψει δεκάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας σε προσωρινές συμβάσεις, να μειώσει τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και τις κοινωνικές δαπάνες και να θεσμοθετήσει πάνω από 60 νέους φόρους. Προσπάθησε, χωρίς να το καταφέρει, να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να πουλήσει την Αλιτάλια.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.iskra.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :