Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

Γ. Πρωτολάτη: Ο Δήμος της Νάξου μετά από 30 χρόνια απέκτησε Δήμαρχο της Ν.Δ.

Σε άγρια βεντέτα εξελίσσεται η κόντρα Ρήγα - Πρωτολάτη στην Πάρο. Η υποψήφια δήμαρχος Πάρου με νέο χθεσινό δελτίο τύπου περνά στην αντεπίθεση, και με βαριές κατηγορίες βάλει κατά του υφυπουργού. Του καταλογίζει ευθύνες και αστοχία στην επιλογή των υποψηφίων και του χρεώνει την ήττα του ΠΑΣΟΚ σε πολλούς δήμους των Κυκλάδων.
Τον κατηγορεί επίσης ότι παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ επέβαλε ως υποψήφιους Δημάρχους τους εκλεκτούς του στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, φέρνοντας σαν παράδειγμα τον Δήμο της Νάξου που μετά από 30 χρόνια απέκτησε Δήμαρχο της Ν.Δ., αλλά και της Σαντορίνης, στον οποίο ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ πήρε μόλις 25% !!!!
Συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου αναφέρει:
"Σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση του κ. Π. Ρήγα στις 18/11, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Δεν προξενεί απορία η νέα υβριστική – συκοφαντική επίθεση του κ. Π. Ρήγα. Προξενεί θυμηδία. Μας έχει συνηθίσει σχεδόν ένα χρόνο τώρα. Όμως παραβιάζει τη λογική η επιχειρηματολογία του. Γι’ αυτή θα μιλήσουμε:
Α) Άραγε με ποια ιδιότητα ο ίδιος λειτούργησε υπέρ του κ. Βλαχογιάννη και συκοφαντικά – υβριστικά εναντίον της κ. Πρωτολάτη ολόκληρη την προεκλογική περίοδο; Μήπως μιλούσε ως κάτοικος Πάρου; Μήπως ως περαστικός; Μήπως ως κληρούχος στον στρατό με τον κ. Βλαχογιάννη;
Εμείς πάλι υποστηρίζουμε ότι λειτούργησε ως..... βουλευτής και αργότερα υφυπουργός της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Άρα, παραβιάζει την κοινή λογική, εκτός του ότι αυτοαναιρείται, όταν αρνείται ότι η ανεξάρτητη παράταξη μας «Πάρος ΑΞΙΑ» αντιμετώπισε και τον κ. Π. Ρήγα και όσα εκπροσωπεί μαζί με άλλους.

Β) Ο κ. Π. Ρήγας παραβιάζει την κοινή λογική όταν ισχυρίζεται ότι η κ. Πρωτολάτη λειτούργησε το Επαρχείο ως «κέντρο εκτός θεσμικού ελέγχου». Είναι γνωστό ακόμα και στα ψάρια των Κυκλάδων ότι τα Επαρχεία δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε καρφίτσα χωρίς την έγκριση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (και όχι του Νομάρχη μόνο). Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, εκτός από τους συμβούλους της πλειοψηφίας (στους οποίους μέχρι πρότινος συγκαταλεγόταν ο κ. Παπαμανώλης και άλλοι γνωστοί και συγγενείς στον κ. Ρήγα) συμμετέχουν σύμβουλοι της μειοψηφίας από την ΝΔ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί, τα τελευταία χρόνια, δεν είχαν καταλάβει τίποτε από όσα τώρα αναφέρει ο κ. Π. Ρήγας; Όμως και ο ίδιος, τόσα χρόνια, δεν μπορούσε να καταγγείλει τα όσα τώρα μόλις υποστηρίζει;

Γ) Τα περί «χρησιμοποίησε όλα τα μέσα…», «…άρτια σχεδιασμένη και υψηλού κόστους..» μπορούν εύκολα να ελεγχθούν ακόμα και τώρα. Εμείς δίνουμε προκαταβολικά την συγκατάθεση μας στον κ. Π. Ρήγα να ελέγξει οποιοδήποτε κονδύλι απορρόφησε το Επαρχείο για την Πάρο και Αντίπαρο από την Νομαρχία τα τελευταία χρόνια και να δούμε πόσα από αυτά αφορούν σε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων, δηλαδή κανένα.
Στον αντίποδα, είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες της Πάρου ποιος είχε τη δυνατότητα και εκμεταλλεύτηκε τα δημοτικά χρήματα για προεκλογικές σκοπιμότητες τους τελευταίους δύο μήνες. Είναι απολύτως γνωστό ποιοι στήριξαν με επίσημες κατηγορηματικές δηλώσεις τον «εκλεκτό» τους κ. Βλαχογιάννη. Είναι γνωστό ποιος φορέας πλήρωνε επαναλαμβανόμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης. Είναι γνωστό ποιος φορέας πλήρωσε μετακινήσεις ετεροδημοτών και μάλιστα με παραδόσεις εισιτηρίων κατ’ οίκον. Είναι γνωστό ποιος μπορούσε να κάνει μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, υπέρ ποίου.

Τα γραπτά ευτυχώς μένουν. Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, κ. Γ. Βρούτσης, έκανε δύο παρεμβάσεις κατά της υπερψήφισης Βλαχογιάννη ως υποψηφίου που στηριζόταν από κυβερνητικούς παράγοντες, παρά του ότι εμφανιζόταν σαν ανεξάρτητος. Μάλιστα, στην τελευταία δήλωση και πιο ξεκάθαρη, πρότεινε κατά σειρά αναφοράς τον κ. Γλέζο, την κ. Πρωτολάτη και τον κ. Ροκονίδα, αντί του κ. Βλαχογιάννη στους νεοδημοκράτες του νησιού. Πού βρίσκει ο κ. Π. Ρήγας σ’ αυτού του είδους τις δηλώσεις «την απλόχερη και άνευ όρων» στήριξη της ΝΔ στην κ. Πρωτολάτη;

Ο κ. Π. Ρήγας προφανώς νιώθει καλύτερα να πιστεύει ότι το γεγονός πως ο ίδιος και άλλοι δεν μπόρεσαν να μας κερδίσουν με διαφορά από τον πρώτο γύρο – όπως στοιχημάτιζαν – οφείλεται σε κάποιον άλλο και όχι στην μεγάλη αντοχή που επέδειξε στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις τους η παράταξή μας με την βοήθεια των πολιτών. Όμως η ιστορία έχει καταγράψει τα γεγονότα και αυτά είναι αδιαμφισβήτητα.

Ο κ. Ρήγας, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ επέβαλε ως υποψήφιους Δημάρχους τους εκλεκτούς του στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, και τα αποτελέσματα πρέπει να του χρεωθούν και προσωπικά: Ο Δήμος της Νάξου μετά από 30 χρόνια απέκτησε Δήμαρχο της Ν.Δ., στη Σαντορίνη, ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ πήρε μόλις 25% μετά από μια οκταετία στον Δήμο, και στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων δεν εξελέγησαν οι εκλεκτοί του κ. Ρήγα. Μήπως πρέπει το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα και κυβέρνηση , να αξιολογήσουν τον τοπικό βουλευτή , που με τις παρεμβάσεις του για πρόσωπα βολικά για’ αυτόν, έβλαψε το ΠΑΣΟΚ;

Ο κ. Ρήγας και οι συναυτώ πρέπει να απαντήσουν πώς το 67% στις νομαρχιακές εκλογές του 2006, μειώθηκε στο 32% το 2010.

Το διαίρει και βασίλευε μπορεί να βοηθάει πολιτικούς όπως ο κ. Ρήγας να αποκτούν κομματάρχες, αλλά βλάπτει τη Δημοκρατία και την κυβέρνηση. Μέχρι τώρα πολλά αξιόλογα στελέχη αποστασιοποιήθηκαν , τώρα όμως που αποφάσισαν να αντιδράσουν τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά αρνητικά και για τον ίδιο προσωπικά.

Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτού του τύπου οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις στην επιλογή προσώπων , έχουν διχάσει τις τοπικές κοινωνίες .

Είναι προφανές ότι ο κ. Π. Ρήγας εξοφλούσε και εξοφλεί γραμμάτια με τις επιθέσεις του εναντίον μας και τον κατανοούμε. Του ευχόμαστε καλορίζικο το λεξικό που προμηθεύτηκε προκειμένου να βρει και να χρησιμοποιήσει φράσεις και λέξεις όπως «πολιτική αξιοπρέπεια» και «γενναιότητα», «αλήθεια».

Του συνιστούμε ψυχραιμία, υπομονή και εγκράτεια. Η παράταξη μας ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα της θα ελέγξει και τις διαδικασίες των εκλογών και το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Παριανών πολιτών γνωρίζει ήδη τι έχει γίνει."
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

κριμα και εισαι και μορφωμενη. αν προσεξες ο συνδυασμος ηταν υπερκομματικος εξω απο δεσμευσεις και εντελως αυτοδιοικητικος. τα κομματα τα εχουμε γραμμενα,δεν τα υπολογιζουμε γιατι καταντησαν την χωρα ετσι.ολοι μαζι ακομματιστα αγαπητη κυρια.εδω τι νομιζετε δεν πηγαν να βαλουν σφηνα στον κ μαργαριτη τον κ λιανο επειδη ο πρωτος δεν ηθελε δεσμευσεις και επεμενε για υπερκομματικο ψηφοδελτιο;