Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2010

Νέα 48ωρη απεργία από την ΠΝΟ έως την Τρίτη!!!!

Για άλλο ένα 48ωρο, έως την Τρίτη 30/11/2010 θα συνεχιστεί η απεργία της ΠΝΟ συμπληρώνοντας έτσι μια εβδομάδα αποκλεισμού των νησιών μας. Όπως είχαμε γράψει πριν δυο μέρες και με βάση τις εξαγγελίες των απεργών η απεργία θα συνεχιστεί επ' αόριστον αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους.
Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και το κράτος παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις ανίκανο να δώσει κάποια λύση στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται.
Τα νησιά έχουν αρχίσει σιγά σιγά να παρουσιάζουν ελλείψεις σε βασικά είδη, τρόφιμα, φάρμακα κ.τ.λ., ενώ οι αγρότες δεν μπορούν να προωθήσουν στην αγορά τα ευπαθή προϊόντα τους και κινδυνεύουν με μεγάλη οικονομική καταστροφή.
Η ΠΝΟ υπογραμμίζει ότι πέραν των ΣΣΕ υπάρχουν και άλλα αιτήματα του κλάδου τα οποία δεν..... έχουν επιλυθεί :
«Η ΠΝΟ αγωνίζεται ακατάπαυστα για την ικανοποίηση πάγιων, δίκαιων και ώριμων αιτημάτων της Ομοσπονδίας, όπως η αντιμετώπιση επί τέλους της μάστιγας της ανεργίας, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων, η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την δεκάμηνη απασχόληση στα ακτοπλοϊκά-επιβατηγά πλοία και βεβαίως το μείζονος και κυρίαρχης σημασίας ζήτημα της ίδρυσης Ανεξάρτητου Ταμείου Ανεργίας για τους ναυτικούς που συνιστά κεντρικό άξονα και πρώτιστη σταθερά για την ΠΝΟ και τους Έλληνες ναυτεργάτες.

Ακόμη, η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον άλλοτε εύρωστο και παλαιότερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας μας, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, ειδικότερα δε οι γνωστές σοβαρές περικοπές στις συντάξεις των απομάχων του κύματος που αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίες, ενώ είναι εκείνοι που διαχρονικά στήριξαν το Ταμείο τους με ασφαλιστικές εισφορές σε συνάλλαγμα, συνιστά μια απαξιωτική και οδυνηρή πραγματικότητα για τους συνταξιούχους ναυτεργάτες.

Τέλος δε, η θλιβερή κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει η ναυτική εκπαίδευση, με ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα κτιριακών εγκαταστάσεων και ανυπαρξία υποδομών των κτιρίων, μη πρόσληψη διδακτικού προσωπικού στις ΑΕΝ, κάθε άλλο παρά συμβάλλει στην ενθάρρυνση και προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια :

Giorgos_V είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Giorgos_V είπε...

Τρώγεται η ΠΝΟ με τους εφοπλιστές. Το κράτος κοιμάται όρθιο, όπως πάντα. Με εμάς τους νησιώτες ασχολείται κανείς? Είμαστε αποκλεισμένοι 1 βδομάδα σχεδόν και κανείς δεν κάνει τίποτα, μας έχουν κυριολεκτικά γραμμένους.

Ντροπή στην ΠΝΟ και τους συνδικαλισταράδες της για την ανύπαρκτη κοινωνική ευαισθησία τους. Καλά ξυπνητούρια στην Κυβέρνηση, αν ξυπνήσει ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ,ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΕΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ,ΤΩΝ ''ΦΙΛΩΝ ''ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΑΙΛΑΠΑ,ΠΕΙΝΑ,ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΠΟΥ ΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΕΡΚΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ,ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ. ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΟΚΚΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ.ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ. ΟΛΟΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια ακριβώς γράφεις και στο naxio. Είσαι υπεύθυνος για τα μπλογκ από το κόμμα ; Και μη ρωτάς ποιο κόμμα. ΕΝΑ είναι το κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜ@ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΕ ; ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

οχι

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ? ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΗ... ΔΕΙΤΕ Η ΓΑΛΛΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ... ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ... ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΙ.