Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010

Μια φορά και έναν καιρό... ήταν μια μικρή χώρα

Καλησπέρα Συνέλληνες
Σήμερα θα σας πω ένα παραμυθάκι. Όποιοι έχουν όρεξη για ιστορίες από άλλους κόσμους ας αφεθούν στη γοητεία του παράξενου, ενώ οι υπόλοιποι επικεντρώστε το ενδιαφέρον σας σε άλλα πιο... ρεαλιστικά θέματα.
Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν ήταν μια μικρή χώρα. Ήταν μικρή αφενός μεν σε έκταση και αφετέρου σε πολιτική δύναμη. Η χώρα αυτή προσπαθούσε να σταθεί όρθια μέσα στους αιώνες και όταν κάποια στιγμή απέκτησε μία... ισχυρή δημοκρατική οντότητα, αποφάσισε (;) να συνεργαστεί (οικονομικά και πολιτικά) με κάποιες άλλες ίδιου ή μεγαλύτερου κύρους. Οι κατά καιρούς ηγέτες της διόριζαν στο δημόσιο ασυγκράτητα πρόσωπα ιδεολογικά προσκείμενα προς αυτούς. Παράλληλα, τρανοί συνεργάτες τους απορροφούσαν πολλά από τα έσοδά της (με την ανοχή τους) και έτσι σιγά σιγά άρχισε να δανείζεται από διάφορους ξένους προς αυτή οργανισμούς. Το φαγοπότι δεν σταματούσε μέσα στα χρόνια που ακολουθούσαν και έφτασε να είναι υπερχρεωμένη, σε σημείο, μάλιστα που της δάνειζαν πια με υψηλούς τόκους φοβούμενοι μήπως χρεοκοπήσει.
Απηυδισμένη λοιπόν στράφηκε σε μεγάλο αφεντικό και του ζήτησε εσπευσμένα μέγα δάνειο, υποσχόμενη με συμβόλαιο ότι θα....η συνέχεια του όμορφου παραμυθιού στο φιλικό μας http://apneagr.blogspot.com/2010/11/blog-post_7981.html
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :