Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2010

Παρέμβαση Γ. Βρούτση για τον αποκλεισμό των Νησιών

«Ο πολυήμερος αποκλεισμός των νησιών μας, προκαλεί οικονομική και κοινωνική ασφυξία και έχει οδηγήσει στην απομόνωση ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα.
Η εφιαλτική κατάσταση που δημιουργήθηκε, έχει φέρει σε αδιέξοδο τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, ενώ η έλλειψη βασικών ειδών διατροφής και φαρμάκων, λόγω αδυναμίας τροφοδοσίας, έχει οξυνθεί επικίνδυνα.
Η αγωνία των νησιωτών έχει κορυφωθεί, ενώ σε απόγνωση βρίσκονται και οι παραγωγικές τάξεις, οι οποίες βλέπουν τα ευπαθή προϊόντα τους να..... σαπίζουν στα λιμάνια, ανήμποροι να παρέμβουν.

Μπροστά στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, αφού παραμένει απλός θεατής, επιδεικνύοντας αδράνεια και έλλειψη αντανακλαστικών.

Για τους ανωτέρω λόγους, η Ν.Δ. με επτά νησιώτες βουλευτές (κκ Γιάννης Βρούτσης – Βουλευτής Κυκλάδων, Σπύρος Γαληνός - Βουλευτής Λέσβου, Κώστας Μουσουρούλης – Βουλευτής Χίου, Μίκα Ιατρίδου – Βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιάννη Πλακιωτάκη – Βουλευτής Λασιθίου, Μανόλης Κεφαλογιάννης – Βουλευτής Ηρακλείου, Όλγα Κεφαλογιάννη – Βουλευτής Ρεθύμνης) κατέθεσε, ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, κ. Διαμαντίδη, επιδιώκοντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Με την ενέργεια αυτή, επιδιώξαμε να ευαισθητοποιήσουμε την κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση που βιώνει η νησιωτική Ελλάδα, ώστε να συμβάλλει στην ταχύτατη επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης»
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :