Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2010

Οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων γύρισαν στα θρανία για τον Καλλικράτη

Διημερίδα επιμόρφωσης παρακολούθησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι δήμαρχοι των Κυκλάδων[από αριστερά Γλυνός (Άνδρος), Μπαμπούνης (Σίφνος), Κροντηράς (Τήνος), Συρίγος (Σίκινος), Δαμουλάκης (Μήλος), Βενιός (Φολέγανδρος), Αντωνάκης (Σέριφος), Φίλιππας (Κύθνος), Μαργαρίτης (Νάξος & Μικρές Κυκλάδες)], προκειμένου να ενημερωθούν για τις αλλαγές που φέρνει στην τοπική Αυτοδιοίκηση ο Καλλικράτης. Πολλές όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις των δημάρχων που δεν απαντήθηκαν, είναι οι λεπτομέρειες που δεν έχουν προλάβει ακόμη να ρυθμιστούν.
Με μια φωνή οι δήμαρχοι των νησιών ζήτησαν την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στον τομέα της καθαριότητας όπου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.
Η μεταφορά των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας στους δήμους θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αλλά δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί το μέγεθος των... κονδυλίων με τα οποία αυτή θα υποστηριχθεί.
Το μέγεθος της αναστάτωσης από τις μετατάξεις & αποσπάσεις του προσωπικού από τις Νομαρχίες στους Δήμους ή τις Περιφέρειες απαιτεί την οργάνωση νέων δομών λειτουργίας από τους αιρετούς.

Οι πολεοδομίες είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος των δημάρχων των μικρών νησιών αφού απαιτεί την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού. Η δυνατότητα διαδημοτικής συνεργασίας είναι ίσως μια λύση, αλλά αμέσως ανακύπτουν προβλήματα προτεραιότητας και τρόπου πληρωμής του μεγάλου Δήμου που θα διαθέτει την διεύθυνση πολεοδομίας.

Πολλά τα ερωτήματα για τον πρώτο προϋπολογισμό, για τους ελεγκτές νομιμότητας, για τα ΝΠΔΔ, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των νέων επιτροπών που δημιουργούνται.

Η ψηφιακή σύγκλιση αποτελεί μονόδρομο για τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας των Δήμων και για την γρηγορότερη προσαρμογή στις αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης.
Πηγή www.wcn.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

kai eidika o dexios onoma kai prama na deis urania poy xreiazetai..
nomizei oti o dhmos einai aspirines kai viagra...

Ανώνυμος είπε...

Εσένα το αντικείμενό σου ποιο ακριβώς είναι?
Και δεν καταλαβαίνω το κόλλημα σου με τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα!
Ή έχεις τρομερό πονοκέφαλο ή έχεις να ποτίσεις το γκαζόν μεγάλο χρονικό διάστημα!
Όσο για την απαρχαιωμένη νοοτροπία σου να τοποθετείς τους ανθρώπους χωρικά ίσως να σου φανεί χρήσιμη στο πότισμα του γκαζόν!