Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

Γ.Παναγόπουλος: To τοπίο παραμένει ζοφερό τα μνημόνια χειροτερεύουν την κατάσταση!!!!

Απαισιόδοξος σχετικά με το μέλλον των συλλογικών συμβάσεων εργασίας δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώνονται σε όλη την Ευρώπη, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο.
Ο φιλοκυβερνητικός κ. Παναγόπουλος εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται τις αλλαγές που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, με επώδυνες συνέπειες για τους εργαζομένους, και επιβεβαιώνει τους φόβους για απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων.
"Το τοπίο ήταν, εξακολουθεί να είναι και θα είναι για αρκετά χρόνια ακόμα ζοφερό. Τα επικαιροποιημένα μνημόνια αντί να βελτιώνουν την κατάσταση, τείνουν να την καθιστούν χειρότερη. Και αναφέρομαι κυρίως στο.... θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπου ενώ το αρχικό μνημόνιο το οποίο ετέθη υπόψη της εθνικής αντιπροσωπείας και ανεξαρτήτως αν το διάβασαν, πάντως το ψήφισαν οι βουλευτές, είχε μια διατύπωση ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις δύνανται να αποκλίνουν και οι όροι και οι προϋποθέσεις θα ορίζονται με υπουργική απόφαση, στο επικαιροποιημένο μνημόνιο του Αυγούστου και στο τωρινό, γίνεται μια σιδηρά αναφορά, που ορίζει ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να κάνει νομοθέτηση χωρίς "επαχθείς περιορισμούς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :