Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2010

We don't need no thought control

Θεωρείτε από πολλούς (και από εμάς) το τελειότερο έργο που δημιουργήθηκε ποτέ στην ιστορία της rock. Δημιουργοί του, το κορυφαίο συγκρότημα του 20ου αιώνα, οι Βρετανοί βασιλιάδες της (progressive) rock, Pink Floyd. Μια παρέα πραγματικά ''προικισμένων μουσικών'', που ξεχώρισαν για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, τους συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλα τους και τις θεαματικές συναυλίες τους. Το ''The Wall'', το 11ο κατά σειρά έργο τους, ήταν ένα concept (διπλό) alboum το οποίο διαπραγματευόταν την αναζήτηση της βαθιάς έννοιας της ύπαρξης, αλλά και θέματα προσωπικής απομόνωσης. Κυκλοφόρησε το 1979. Δυο χρόνια μετά (1981), ο Alan Parker το μεταφέρει στις κινηματογραφικές αίθουσες με την εμβληματική φυσιογνωμία του Bob Geldof σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμα και σήμερα, 30 χρόνια μετά, επίκαιρο όσο ποτέ, παραμένει ένα απ' τα δημοφιλέστερα άλμπουμ όλων των εποχών. Κυκλοφόρησε σαν σήμερα, 30/11/1979, και μόνο στις δυο πρώτες εβδομάδες πούλησε περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα.

B.K. Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Οταν πρωτοκυκλοφορησε το 1979,ημουν 17 χρονων και πηγαινα στην Γ'λυκειου.Ακουγα εκεινη την ημερα στο ραδιοφωνο τον Γιαννη Πετριδη(16:00-17:00 δεν εχανα καμμια εκπομπη του).Το ειχε ανακοινωσει μερες πριν οτι θα παρουσιαζε αποκλειστικα αποσπασματα απο το αλμπουμ εκεινη την ημερα.Θυμαμαι χαρακτηριστικα την καρδια μου πως χτυπουσε ακουγοντας το.
Πραγματικα εξεχαστες στιγμες.

Ανώνυμος είπε...

με διαφορα το κορυφαιο ροκ συγκροτημα μεχρι τωρα........

Ανώνυμος είπε...

Οσοι 40ρηδες σημερα, αλλα και νεαροτεροι, ετυχε να διαβασουν τους στιχους απ το wall και οχι μονο, κατι ''επιασαν'' και ασχοληθηκαν περισσοτερο. Πολυ μπροστα απ' την εποχη τους, μακαρι καθε 10ετια να εβγαινε ενα τετοιο γκρουπ ...
Αν και οντως κορυφαιο το wall, (οπως οφειλουμε να ειμαστε εμπορικοι) οι πιο ψαγμενοι ξερουν, και οσοι ''ψαχtηκατε'' με το Ummagumma ...

B.K.

Ανώνυμος είπε...

Όταν το πρωτοκυκλοφόρησε το 1979, εγώ δεν είχα γεννηθεί... Ευτυχώς όμως ο πατέρας μου, που ήταν τότε 17 χρονών και πήγαινε στην Γ' λυκείου, μετά από 27 χρόνια προσπαθούσε να με πείσει να ακούσω τους Pink Floyd. Το συγκρότημα που μετά από λίγο καιρό έγινε και θα παραμείνει για πάντα το αγαπημένο μου ροκ συγκρότημα. Τον ευχαριστώ πολύ!!!