Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2010

Μιχάλης Πολυτάρχου : Aπό τον Πανναξιακό στα σαλόνια της Α1!!!!

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου ξεκίνησε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα στον Πανναξιακό, πέρασε από Τρίκαλα, Αργοναύτη Ραφήνας, Αρδηττό, Ιεράπετρα και τα τελευταία τρία χρόνια έχει πιάσει λιμάνι στον ΙΚΑΡΟ - ΕΣΠΕΡΟ Καλλιθέας στον οποίο είναι και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του μετά τη συγχώνευση που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην Α1′ Εθνική κατηγορία.(φωτο πάνω δεξιά)
Από μικρή ηλικία άρχισε να ξεχωρίζει από τους συμπαίκτες του, το ταλέντο, τα φυσικά προσόντα αλλά και ο χαρακτήρας του σαν άνθρωπος δήλωναν ότι η Νάξος δεν τον χωράει.
Πριν 2-3 καλοκαίρια, όταν ακόμα έπαιζε στην Α2, τον είχα ρωτήσει αν θα μπορούσε να μεταγραφεί σε ομάδα της Α1. Ο Μιχάλης πάντα ρεαλιστής και προσγειωμένος μου είχε απαντήσει ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί και μου είχε εξηγήσει τους λόγους.
Δουλεύοντας σκληρά όμως κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να βρεθεί με την ομάδα της καρδιάς του στην Α1. Τη σεζόν 2009-10 συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση από τον ΙΚΑΡΟ ΕΣΠΕΡΟ του πρωταθλήματος Α2′ Εθνικής κατηγορίας, αγωνιζόμενος στα 28 από τα 30 παιχνίδια της ομάδας, με 7,2 πόντους μέσο όρο, εξαιρετικά ποσοστά (82% στις βολές, 56% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα) και 2,2 ασίστ σε μόλις 15,6 λεπτά μέσης συμμετοχής. Μετα την.... υπογραφή του συμβολαίου είχε δηλώσει μάλιστα: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος γιατί έμεινα σε μια ομάδα, την οποία νιώθω σαν οικογένεια μου», ανέφερε ο δυναμικός γκαρντ, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο είχε σημαντικότατη συμβολή στις δύο ανόδους της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. «Πλέον έχει γίνει γνωστό σε όλο τον μπάσκετικό κόσμο, πως η ομάδα μας υπό τη διοικητική ηγεσία του κυρίου Αγγελόπουλου, αποτελεί πρότυπο για το χώρο. Έχω περάσει δύο εκπληκτικά χρόνια και δεν θα μπορούσα να χάσω την ευκαιρία να αγωνισθώ στην Α1 με τον IKAΡO EΣΠΕΡΟ. Η δουλειά με τον κόουτς Λυκογιάννη συνεχίζεται και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο στη κορυφαία κατηγορία του επαγγελματικού μπάσκετ».
Το ενδιαφέρον του όμως για τον Πανναξιακό δεν σταμάτησε ποτέ, ενημερώνεται για οτιδήποτε συμβαίνει στην ομάδα, μεταγραφές, πορεία, αποτελέσματα και φυσικά για τις επιδόσεις του αδελφού του Βαγγέλη(δεξιά στη
φωτο ) που συνεχίζει να αγωνίζεται στην Νάξο και είναι μάλιστα ένας από τους καλύτερους παίκτες.
Στην χθεσινή συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Νικόδημο Λιανό μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την νέα διοίκηση του Πανναξιακού λέγοντας: «Κάθε δύο λεπτά μιλάω με κάποιο στο γήπεδο. Ξέρω τι γίνεται στην ομάδα και θεωρώ ότι φέτος όλα λειτουργούν πολύ καλύτερα. Πάνω απ’ όλα υπάρχει διοίκηση και πλέον δεν τα κάνει όλα μόνος του ο Τάσος (σ.σ. εννοεί τον Βάβουλα). Υπάρχει οργάνωση. Δεν είναι εύκολη η άνοδο. Τίποτα άλλωστε δεν είναι στη ζωή. Αλλά βλέπω ότι μπορεί να συμβεί. Να γίνει πραγματικότητα η άνοδος»
Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά του τον προπονητή Τάσο Βάβουλα για όσα του έχει προσφέρει: «εάν έλεγα ότι τον θεωρώ αδελφό μου θα είναι λίγο. Ότι είμαι σήμερα το οφείλω σ’ αυτόν. Και τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :