Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2010

Ενεργείται προκαταρκτική εξέταση για εσχάτη προδοσία κατά των Βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

Αναφορικά με την ανάρτηση http://zoidosia.blogspot.com/2010/12/o.html ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠO ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ η οποία αναδημοσιεύτηκε από την παρούσα ιστοσελίδα μεταξύ άλλων & προς αποκατάσταση της αλήθειας, τηλεφώνησα στο μηνυτή γιατρό κ. Αντωνίου την Παρασκευή 24.12.2010 & το ρώτησα, γιατί στην τροποποιημένη ανάρτηση του οι υπό κατηγορία έγιναν ύποπτοι για εσχάτη προδοσία την στιγμή, που στον τίτλο αναφέρεται, ότι έχει κινηθεί ποινική δίωξη.
Η κίνηση της ποινικής δίωξης με την οποία αποδίδεται η ιδιότητα του κατηγορουμένου στον εγκαλούμενο-μηνυόμενο, λαμβάνει χώρα με....... την παραγγελία προανάκρισης ή κύριας ανάκρισης ή με απευθείας κλήση του κατηγορουμένου στο ακροατήριο σύμφωνα με το άρθρο 43 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Δεδομένου, ότι η εσχάτη προδοσία είναι κακούργημα, δεν είναι δυνατή η απευθείας κλήση του κατηγορουμένου στο ακροατήριο, αλλά απαιτείται η τήρηση της προδικασίας & η παραπομπή του με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου εφόσον υφίσταται η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος.
Σύμφωνα δε με το άρθρο 62 Συντάγματος στα αυτόφωρα κακουργήματα δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για τη δίωξη των Βουλευτών, ενώ για τα μέλη της Κυβέρνησης & τους Υφυπουργούς, που απαγορεύεται μεν προκαταρκτική εξέταση, προανάκριση, κύρια ανάκριση, δίωξη αυτοτελώς χωρίς απόφαση της Βουλής, επιτρέπεται δε όταν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους στα πλαίσια διοικητικής ή προκαταρκτικής εξέτασης, προανάκρισης ή κύριας ανάκρισης άλλων προσώπων (πλην του Πρωθυπουργού, των Υπουργών & των Υφυπουργών) να λάβουν χώρα από τη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 86 Συντάγματος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με ενημέρωσε ο γιατρός, ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.
Η προκαταρκτική εξέταση ενεργείται από τον Εισαγγελέα σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για να κρίνει αν υπάρχει περίπτωση ποινικής δίωξης - δηλαδή δεν έχει κινηθεί ακόμη η ποινική δίωξη, όπως συμβαίνει, όταν διεξάγεται προανάκριση ή κύρια ανάκριση, όπου έχει ήδη κινηθεί, οπότε ο τίτλος της ανάρτησης είναι λανθασμένος & απαιτείται διόρθωση όχι μόνο του περιεχομένου της, όπως ήδη έχει γίνει, αλλά & του ιδίου του τίτλου προς αντικειμενική αποκατάσταση της πραγματικότητας. Ολο Το αρθρο στο http://dexter-dexter1.blogspot.com/2010/12/blog-post_23.html

Ιωάννης Ανδριόπουλος απο http://dexter-dexter1.blogspot.com
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :