Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2011

Γ. Βρούτσης : «Οχι» στην κατάργηση της ΔΟΥ Πλοίων

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Ημερήσιου Τύπου σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη ΔΟΥ Πλοίων, καθώς και τις εντονότατες αντιδράσεις των Φορέων της Ναυτιλίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης, όπως αυτή παρουσιάζεται από τα καθημερινά δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, να προχωρήσει στην κατάργηση της ΔΟΥ Πλοίων, προκαλεί έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.
Η έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου και.... η προχειρότητα της κυβέρνησης είναι εμφανείς.

Μετά το φιάσκο της κατάργησης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την αποδυνάμωση του Λιμενικού Σώματος, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα σε έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Την Ελληνική και Ελληνόκτητη ναυτιλία, που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, κατέχει το 16% της παγκόσμιας χωρητικότητας, ενώ το ναυτιλιακό συνάλλαγμα για το 2010 ανέρχεται σε 15 δισ. €.

Η κυβέρνηση, δείχνει να μη λαμβάνει υπόψη τις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις του ναυτιλιακού κλάδου.

Φαίνεται να αγνοεί το γεγονός ότι η ΔΟΥ Πλοίων, εδώ και 31 συναπτά έτη, επιτελεί εξειδικευμένο έργο, διαθέτει πολυετή εμπειρία σε ναυτιλιακά θέματα (όπως νηολογήσεις πλοίων, μισθοδοτικές καταστάσεις αξιωματικών και πληρωμάτων για φορολόγηση αμοιβών, φόρος πλοίων, φορολογία εισοδήματος ναυτιλιακών εταιρειών, θέματα ΦΠΑ, εγγραφή και διαγραφή πλοίων από τα Ελληνικά νηολόγια κ.α.), που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με το αντικείμενο των υπόλοιπων ΔΟΥ της χώρας.

Πρόκειται για υπηρεσία που φορολογεί περισσότερες από 4.000 ναυτιλιακές επιχειρήσεις και περισσότερα από 8.000 πλοία με Ελληνική σημαία, ενώ τα έσοδα της για τη χρήση του 2010 ξεπέρασαν τα 200 εκατ. €, υπερκαλύπτοντας τους στόχους που έθεσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Ν.Δ., είναι αντίθετη με πράξεις και πολιτικές που λειτουργούν ανασταλτικά στην Αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει, επιτέλους, τους πειραματισμούς και να επιδείξει την πρέπουσα σοβαρότητα.

Αντί να καταργήσει τη ΔΟΥ Πλοίων, να προχωρήσει στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας, ώστε να εξακολουθήσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της σε έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας».Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :