Πέμπτη, Ιανουαρίου 20, 2011

Αποφάσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 συνεδρίασε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου (ΔΚΧΝ) στο Δημαρχείο.
Συζητήθηκαν επτά θέματα σχετικά με την οργάνωση και άμεση λειτουργία της ΔΚΧΝ καθώς και το θέμα της ανάπλασης πλατείας του Δημαρχείου.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το συμβούλιο για τις μέχρι σήμερα ενέργειες του, έγινε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων, υποβλήθηκαν προτάσεις και ακολούθησε ψηφοφορία.
Πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:
ΘΕΜΑ 1
Για την προσωρινή επείγουσα και άμεση λειτουργία του..... γραφείου της ΔΚΧΝ

Α) Να παραχωρηθεί το γραφείο που τώρα στεγάζει ,στο ισόγειο του Δημαρχείου, τα νομικά πρόσωπα του Δήμου με το αιτιολογικό ότι πολλά από τα θέματα του Δήμου θα αφορούν τη ΔΚΧΝ πράγμα που απαιτεί στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου ( τεχνική ,οικονομική κλπ).

Β) Να διατεθούν δυο υπάλληλοι με τα αντίστοιχα προσόντα. Ο ένας για διεκπεραίωση των τρεχουσών υποθέσεων, πχ συγκέντρωση δικαιολογητικών για χορήγηση προέγκρισης άδειας λειτουργίας καταστημάτων , χορήγηση άδειας μουσικής κλπ. Ο άλλος για την ενεργοποίηση της γραμμής του Δημότη ,με παράλληλη γραμματειακή υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας. Έτσι έστω και με δυο υπαλλήλους η ΔΚΧΝ θα μπορεί να προσφέρει ικανοποιητικές υπηρεσίες σε θέματα καθημερινότητας.

Γ) Να εξοπλιστεί το γραφείο με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή

( Η/Υ,τηλ. κλπ).

Στο θέμα αυτό υπήρξε ομοφωνία για τις περιπτώσεις 1Α,1Γ .Στο 1Β οι κύριοι Ν.Σέργης και Σ.Καπίρης πρότειναν να διατεθούν στην ΔΚΧΝ τρεις υπάλληλοι.

ΘΕΜΑ 2

Για την πραγματοποίηση της πρώτης φάσης του χρονοδιαγράμματος άμεσων ενεργειών της ΔΚΧΝ:

Α) Να εξουσιοδοτήσουν τον Πρόεδρο να έρθει σε συνεννόηση με φορείς, συλλόγους και αρμόδιες αρχές για συνεργασία. Να προχωρήσουμε δηλαδή σε ανταλλαγή απόψεων πάνω στα σοβαρά και επείγοντα θέματα (σχέδιο πόλης λιμάνι, δικαστικό μέγαρο, ύδρευση, καθαριότητα, ηχορύπανση, τουριστική & πολιτιστική προβολή κλπ) με διατύπωση έγγραφων αποφάσεων των συμβουλίων τους. Σκοπός της ενεργείας αυτής είναι η διευκόλυνση μας στην σύνταξη του επιχειρησιακού προγράμματος, του προϋπολογισμού ,της ιεράρχησης έργων, της μελλοντικής πρότασης μας για τη σύνθεση του συμβουλίου διαβούλευσης κλπ.

Β) Να τεθεί σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η ενεργοποίηση της ΔΚΧΝ με <<Έκδοση απόφασης λειτουργίας υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου στο επίπεδο της Δημοτικής Κοινότητας ,μετά από γνώμη του συμβουλίου της ΔΚΧΝ>>.

Γ) Να κληθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας.

Στο θέμα αυτό υπήρξε ομόφωνη απόφαση.

ΘΕΜΑ 3

Να μη δεχτούμε καμμία επιπλέον αρμοδιότητα (πλην των οριζομένων σαφώς στο ν.3852/2010) αν προηγουμένως δεν υπάρξει σχετική διαβούλευση. Αυτονόητο θεωρείται το ότι οι τυχόν πρόσθετες αρμοδιότητες θα πρέπει να συνοδεύονται με το ανάλογο προσωπικό και μεγαλύτερο χώρο για την εξυπηρέτηση του δημότη.

Στο θέμα αυτό υπήρξε ομόφωνη απόφαση.

ΘΕΜΑ 4

Να ζητήσουμε συμμετοχή μας (με εκπρόσωπο που εμείς θα υποδείξουμε) σε όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου καθώς και σε όλες τις επιτροπές χώρων δικαιοδοσίας μας. Αιτιολογία της απόφασης αυτής υπήρξε το ότι έτσι προωθούνται άμεσα τα προβλήματα των δημοτών μας

Στο θέμα αυτό υπήρξε ομόφωνη απόφαση.

ΘΕΜΑ 5

Να στείλουμε τις αποφάσεις του πρώτου και ουσιαστικού συμβουλίου μας στο γραφείο Δημάρχου και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για δικές τους ενέργειες.

Στο θέμα αυτό υπήρξε ομόφωνη απόφαση.

ΘΕΜΑ 6
Για το θέμα <<Ανάπλαση πλατείας Δημαρχείου>> συμφωνήθηκε να προχωρήσει η υπάρχουσα μελέτη ,αφού λάβει υπόψη ορισμένες βελτιωτικές προτάσεις μας ,περιλαμβάνοντας και το γήπεδο του μπάσκετ.

Στο θέμα του γηπέδου του Μπάσκετ μειοψήφησε ο κ. B.Συμεώνογλου με το αιτιολογικό ότι η περίφραξη, με σύρμα ύψους τεσσάρων μέτρων δίπλα στο Δημαρχείο, δεν συνάδει με την όλη καλαίσθητη ανάπλαση της περιοχής.

ΘΕΜΑ 7

Να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο να συντάσσει δελτίο τύπου μετά από κάθε συνεδρίαση του συμβουλίου που να αναφέρει τις αποφάσεις που πήραμε για τα διάφορα θέματα και να στέλνει το δελτίο τύπου σε όλα τα τοπικά MME.Σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι η ΔΚΧΝ δεν έχει ακόμη δικό της γραφείο, γραμματειακή υποστήριξη και δικό της ιστότοπο στην ιστοσελίδα του Δήμου για να ενημερώνει με δελτία τύπου έγκαιρα και έγκυρα τους Δημότες.

Μειοψηφήσαν ο κ. Σ.Παπαδόπουλος και η κ. Α.Ξενάκη έχοντας επιφύλαξη σχετικά με τον χρόνο έκδοσης του πρώτου δελτίου τύπου.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :