Τετάρτη, Φεβρουαρίου 16, 2011

Κλείνουν όλα τα καταστήματα στη Νάξο την Δευτέρα !!!!!

Κλειστά θα παραμείνουν για ένα 24ωρο όλα τα καταστήματα μαζικής εστίασης της Νάξου την Δευτέρα 21 Φεβρουάριου. Οι επαγγελματίες του νησιού διαμαρτύρονται για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, τις υπερβολικές αυξήσεις του ΦΠΑ και όλα τα άλλα άδικα μέτρα που πλήττουν τον κλάδο. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου:
"Η κατάσταση στον κλάδο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά κλείνουν καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Μια κατάσταση που άρχισε να παίρνει την μορφή χιονοστιβάδας. Τεράστια προβλήματα μαστίζουν τις επιχειρήσεις:
o Απανωτές αυξήσεις Φ.Π.Α και ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου στη περιοχή μας ενώ άλλος κλάδος επωφελήθηκε με γενναία μείωση στο 6,5%.
o Ο ληστρικός Δημοτικός Φόρος που παραμένει στα μπαρ & κέντρα Διασκέδασης στο 5%.
o Οι τεράστιες εισφορές στα....... ασφαλιστικά ταμεία που δεν υπολογίζουν την εποχικότητα όταν υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι κλειστές 7 μήνες.
o Οι δυσβάσταχτες μισθώσεις των Επαγγελματικών χώρων στις οποίες μένει αδιάφορο το Κράτος ενώ αντίθετα φρόντισε την μείωση στα ακίνητα που νοικιάζει εκείνο μέχρι 30%.
o Η κατάσταση στην Ακτοπλοΐα με την εσκεμμένη συγκάλυψη της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου και την επιβάρυνση του εισιτηρίου με 33% «εισφορές προς τρίτους».

Σ’ αυτά και στα τόσα άλλα προβλήματα, εν μέσω κρίσης, ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα που έχει σαν δεδομένο , την μείωση στον ήδη μειωμένο μας τζίρο:

+ Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Η απαγόρευση του Πολίτη να κάνει χρήση του δικαιώματός της Επιλογής. Η μετατροπή του Επαγγελματία σε ρουφιάνο και καταδότη αυτού του ίδιου του Πελάτη του, που τόσο τον έχει ανάγκη.

Για τους λόγους αυτούς ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

o Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου να προβούμε σε 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας.
o Την ίδια μέρα (Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011) στις 11:00 το πρωί, να πραγματοποιήσουμε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία της Χώρας στην Παραλία και στην συνέχεια να προχωρήσουμε προς το Δημαρχείο προκειμένου να συναντήσουμε το Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, με σκοπό να του επιδώσουμε το σχετικό ψήφισμα.
o Το ψήφισμα που θα εκδοθεί να επιδοθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στους αρμόδιους Υπουργούς, στους τοπικούς Βουλευτές και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Το Προεδρείο του Σωματείου

Της Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων « Φιλοξενία »


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :