Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2011

ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ

Με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας από την κυβέρνηση, σχετικά με την απαγόρευση της δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αιφνιδιάζει, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση λειτουργεί με απόλυτη προχειρότητα, αγνοώντας τους θεσμούς, το σύνταγμα και τους νησιώτες.
Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της απαγόρευσης της δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου, ήρθε στη...... Βουλή τροπολογία νύχτα, χωρίς την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη, χωρίς την αναγκαία διαβούλευση με θεσμικούς φορείς (Δήμοι, Επιμελητήρια, Σύλλογοι, κλπ) των νησιών.

Τέτοιες μεθοδεύσεις, προσβάλλουν τη νοημοσύνη των νησιωτών, περισσότερο δε όταν κάποιοι προσπαθούν να τους πείσουν ότι νοιάζονται για εκείνους χωρίς εκείνους.

Περιβαλλοντική ευαισθησία, διαθέτουμε όλοι, όμως αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία να προσπαθούν κάποιοι να φανούν περισσότερο ευαίσθητοι.

Αυταρχικές αντιλήψεις που εισάγουν οριζόντια, αδιάκριτα και χωρίς διάλογο τέτοια άδικα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :