Τετάρτη, Φεβρουαρίου 16, 2011

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ:" Όχι στην εκποίηση των νησιών μας"

Με αφορμή την Έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» για την αξιοποίηση 598 νησιών της χώρας, οι βουλευτές Αιγαίου της Ν.Δ. Ιωάννης Βρούτσης (Ν. Κυκλάδων), Σπυρίδων Γαληνός (Ν. Λέσβου), Μίκα Ιατρίδη (Ν. Δωδεκανήσου) και Κωστής Μουσουρούλης (Ν. Χίου) προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Η πρόσφατη Έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ, μέσα από την οποία καλλιεργείται κλίμα και δημιουργούνται συνθήκες για την εκποίηση 598 νησιών της χώρας, αναδεικνύει τη μεθοδική και..... συστηματική επιδίωξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εκποιήσει δημόσια περιουσία.

Σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η ρητορική της κυβέρνησης για αξιοποίηση 598 νησιών πλήρους κυριότητας του Ελληνικού δημοσίου, δημιουργεί εύλογα την εντύπωση ενός προσχεδιαζόμενου και εθνικά επονείδιστου εγχειρήματος.

Πέραν της φημολογίας που αναπτύχθηκε, από την περασμένη Παρασκευή, λόγω των ανακοινώσεων της τρόικας για έσοδα ύψους 50 δισεκατομμυρίων Ευρώ από την εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας, φαίνεται πως το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - Ανδρέας Παπανδρέου» προετοίμαζε το θέμα των 598 νησιών ήδη από το Νοέμβριο του 2010.

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι μόνο η μελέτη, αλλά το ότι αυτή αποδεικνύει: αφενός την πλήρη μετάλλαξη και ασυνέπεια των σοσιαλιστικών αντανακλαστικών του ΠΑΣΟΚ με προτάσεις που διαφέρουν από τις θέσεις που κατά τα λοιπά χρησιμοποιεί για λαϊκή κατανάλωση και αφετέρου ότι γνώριζε, και μάλιστα πολύ καλά, τις πρωτοβουλίες ή σχέδια, που σήμερα γίνονται γνωστά στην κοινή γνώμη.

Ο ακριτικός και νησιωτικός Ελληνισμός του Αιγαίου νιώθει να θίγεται άμεσα από αυτές τις μεθοδεύσεις και απαιτεί από την Κυβέρνηση μία έντιμη και ξεκάθαρη διαβεβαίωση.

Ως βουλευτές των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, πιστεύουμε στη συστηματική και ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κύρια προϋπόθεση να είναι εθνικά επωφελής και να μην απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα.

Η πώληση νησιών, νησίδων ή βραχονησίδων, δεν εμπίπτει στην έννοια αυτής της αξιοποίησης, αντίθετα οδηγεί σε άλλους επικίνδυνους δρόμους.

Απαιτούμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση να διαφυλάξει το πιο ευαίσθητοι κομμάτι της Ελλάδας, αυτό του Αρχιπελάγους και την καλούμε να εγκαταλείψει αμέσως οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Για το λόγο αυτό, καταθέσαμε σήμερα ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου η κυβέρνηση να αποκαλύψει επιτέλους τις προθέσεις της για το κρίσιμο αυτό εθνικό ζήτημα».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :