Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011

Κλειστός παραμένει ο δρόμος Κορώνου - Σκαδού

Είναι ίσως η πρώτη φορά που νιώθουμε την υποχρέωση να δημοσιεύσουμε κείμενο από σχόλια αναγνωστών μας. Μας έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι απελπισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να αναδείξουν το πρόβλημά τους. Η απόγνωση τους οδηγεί ακόμα και στο σημείο να το αναρτούν ως σχόλιο κάτω από άσχετα με το θέμα τους άρθρα.
Η κατολίσθηση στην ορεινή Νάξο και ο αποκλεισμός των χωριών κατά διαβολική σύμπτωση συνέβη την ίδια χρονική περίοδο με τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις των σχολείων.
Αυτή η φυσική καταστροφή είναι η καλύτερη απάντηση στους ανθρώπους της κυβέρνησης οι οποίοι με πρόχειρους σχεδιασμούς, χωρίς να λάβουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα του κάθε τόπου, κλείνουν τα σχολεία και υποβαθμίζουν την παιδεία με μοναδικό σκοπό την μείωση των δαπανών στην εκπαίδευση.
Διαβάστε το σχόλιο του αναγνώστη μας:
"Ανάμεσα στην Κόρωνο και το Σκαδό έχουν πέσει βράχια στο..... κεντρικό επαρχιακό οδικό δίκτιο και έχει κλείσει ο δρόμος. Τα παιδιά της Κωμιακής, Απόλλωνα, Σκαδού και Μέσης που πηγαίνουν στα λύκεια για να πάνε στα σχολεία τους κάθε πρωί κάνουν ένα χιλιόμετρο ποδαρόδρομο και με τον φόβο μην τους έρθει κανένας βράχος στο κεφάλι.Ο δρόμος είναι κλειστός από τις 18 του Μάρτη. Από την ίδια μέρα περιμένουμε γεωλόγο για να προτείνει λύση.... αλλά έχει χάσει το δρόμο και όπως φαίνεται θα αργήσει να ρθει...Το κακό είναι ότι κάποια παιδιά δίνουν πανελλήνιες και είναι άδικο σε αυτο το οριακό σημείο της σχολικής περιόδου να υποστούν τέτοια ταλαιπωρία. Θα πρεπε ο δήμος να έχει πιέσει για τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή διάβαση των δημοτών του."
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

'Αραγε σε πιο στάδιο βρίσκεται το άνοιγμα του δρόμου; Θα έπρεπε οι εργασίες να είχαν ξεκινήσει γρηγορότερα.Προβληματίζονται άραγε οι ύπευθυνοι(ανεύθυνοι) ότι οι Κωμιακίτες είναι αποκλεισμένοι. Ο δρόμος προς τον Απόλλωνα στην περιοχή Πρήνους, που είχε γίνει η περυσινή κατολίσθηση, έχει δοθεί στην κυκλοφορία και οι οδηγοί περνούν με δική τους ευθύνη, γιατί ο δρόμος είναι επικύνδινος. Για τον παραπάνω λόγο οι εργασίες πρέπει να ενταθούν για την ασφέλεια και εξυπερέτηση και των ΑΚΡΙΤΩΝ.