Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Τελευταια μερα χτες 20 Μαρτιου και της διεθνους τουριστικης εκθεσης του Παρισιου , και η Ναξος και οι Μικρες Κυκλαδες ήταν μεταξύ των εκθετών στο περιπτερο της Ελλάδας οπου είχαν χώρο μόνο η Νάξος , η Ρόδος και η Κρήτη. Η στοχευση της συγκεκριμενης έκθεσης ,σε αντιθεση με αυτες της Νεας Υορκης και του Βερολινου, ήταν κυρίως στο κοινο και λιγότερο στα ταξιδιωτικα γραφεια – tour operators.
Η επισκεψιμοτητα των Γάλλων ήταν αρκετα μεγαλη και υπηρξε εντονο ενδιαφερον για τα νησιά μας, ιδιαίτερα δε μετα τη συγκυρια της μειωσης του τουρισμου προς τη Τυνησία και τη στροφή πολλών Γάλλων προς την Ελλαδα, όπως αναφερουν η εφημεριδα Le Monde και το εβδομαδιαίας κυκλοφορίας περιοδικό L’ express.
To ενδιαφέρον του για τη Ναξο και τις Μικρες Κυκλαδες έδειξε και ο υπουργός τουρισμου της Γαλλίας κος Frederic Lefebvre ,ο οποιος, συνοδευόμενος απο τον.... πρόεδρο του συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων στη Γαλλία κο George Colson, ειχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον προεδρο της Τουριστικης Επιτροπης κο Μαργαριτη Ιωαννη.

Επίσης, το περιπτερο της Ναξου επισκέφθηκαν ο Έλληνας πρέσβης στη Γαλλία κος Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Κορνίλιος Κορνιλίου.
Πολύ σημαντικο γεγονος της παρουσίας των νησιών μας στο Παρίσι ήταν η στιγμή της παρουσίασης της Ναξου και των Μικρων Κυκλαδων σε 150 δημοσιογραφους τουριστικου ρεπορταζ κατα τη διαρκεια του meeting που διοργανωσε η Ενωση Συντακτων Δημοσιογραφων Γαλλίας. Στη διαρκεια της συνάντησης αυτης, τη Ναξο και τις Μικρες Κυκλαδες τις προλόγισε η αντιπρόεδρος της Ενωσης Δημοσιογραφων Γαλλίας κα Dominique Hobs, και στη συνεχεια πήρε το λογο ο κος Μαργαριτης Ιωαννης παρουσιάζοντας τα πλεονεκτηματα των νησιών μας στους δημοσιογραφους, δίνοντας σε όλους ενα fact-sheet του προορισμου μας και κληρώνοντας και ενα 5θημερο διακοπων στη Ναξο.

Έπειτα το λόγο πήρε ο Προιστάμενος του ΕΟΤ Γαλλίας κ. Χαρτοματζίδης Θεόδωρος , ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις σπάνιες ομορφίες του τόπου μας και ο οποίος ανέλαβε να συνοδεύσει μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή από Γάλλους δημοσιογράφους στα νησια μας από 8 έως 12 Μαίου.

Παραλληλα με τη Γαλλική δημοσιογραφικη αποστολή στη Ναξο, συζητήθηκε να πραγματοποιηθει κατι παρόμοιο και από την Προισταμένη ΕΟΤ Ισπανίας και Λατινικής Αμερικής κα Δώρα Μακρή.

Το αποτελεσμα της συναντησης αυτης είχε αρκετα θετικο αντίκτυπο στους Γάλλους δημοσιογραφους, κατι το οποιο συζητήθηκε αρκετα τις επόμενες μερες της έκθεσης.
Παράλληλα με τις επαφες με τους Γάλλους δημοσιογράφους, επαφές έγιναν και με αρκετούς Βέλγους δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και η Patricia Minne απο το «Journal de L’Evasion» και η οποία υποσχέθηκε τη συγγραφη ενος άρθρου για τη Ναξο και τις Μικρες Κυκλαδες σε συνέχεια της επίσκεψής της στη Ναξο.



Αξιο αναφοράς είναι και το ότι σε συνέχεια του πολυ σημαντικού Ελληνικού φεστιβάλ γαστρονομίας που ξεκίνησε τη 1η Μαρτίου στο Παρίσι και θα συνεχιστεί την επόμενη βδομάδα μέσα σε τρένα για 4 ημέρες απο Παρίσι προς 4 μεγάλες πόλεις που θα έχουν απευθείας πτήσεις προς Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες (Λιόν , Μασαλλία, Μπορντό και Μπρέστ) , θα συμμετέχουν και τα νησιά μας με διάθεση προιόντων και έντυπου υλικού. Παράλληλα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τη Νάξο το καλοκαίρι κάποιος μεγάλος Γάλλος σεφ βραβευμένος με αστεριά Μισελέν για την προετοιμασια πιάτων αποκλειστικα με προιόντα Νάξου, με την άναλογη δημοσιογραφική κάλυψη που μπορει να εχει ένα τέτοιο γεγονός.

Τη Ναξο θα επισκεφθει φέτος και ο Pierre Yves Cousteau, γιός του μεγάλου Zak Cousteau , και πρόεδρος του ιδρύματος COUSTEAU DIVERS, στα πλαισια της διοργανωσης του Axia Festival απο τον general manager κο Alexander Reichardt από 11 μεχρι 18 Αυγούστου.

Ο Pierre Yves Cousteau θα οργανώσει εκείνες τις μέρες έκθεση στη Νάξο (COUSTEAU EVENT) και θα μιλήσει για το περιβαλλον και τη Μεσόγειο.

Επίσης θα μας κάνει την τιμή να έρθει στη Νάξο εκείνες τις μέρες του φεστιβάλ η Alessandra di Montezemolo και η οποία θα φέρει και πολλούς διασημους από Γαλλία και Ιταλία.

Συνάντηση εγινε και με τον διευθυντή του μεγάλου Γαλλικού τουριστικου πρακτορείου Vacances Heliades, κο Brajon Jean, το οποίο στέλνει το μεγαλύτερο ποσοστο Γάλλων στην Ελλάδα .O ko Brajon δήλωσε ότι η τουριστική κίνηση για Ελλάδα έχει 20% αύξηση και θα προσπαθήσει να μας ξαναεπισκεφθεί ο ίδιος το καλοκαίρι.

Tέλος, τα ευχαριστήρια μας θα πρεπει να δώσουμε στις Ναξιώτικες εταιρειες οι οποίες διέθεσαν δωρεάν τα προιόντα τους , τοσο για τις αναγκες της έκθεσης όσο και για το φεστιβαλ γαστρονομιας. Τα προιοντα που διανεμήθηκαν ειναι το κιτρο Βαλληνδρα, το κίτρο Προμπονα, γραβιερα απο την ΕΑΣ Νάξου, αμυγδαλωτά παξιμάδια απο το ζαχαροπλαστειο «Ραντεβου», ρακι απο το μεζεδοπωλειο «Μεζε Μεζε», και συκα αμύγδαλα απο τον «Τζιμπλακη».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

15 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

μεγαλη επιτυχια η εκθεση....αφου για αλλη μια φορα καταφεραμε να προβαλουμε τα μαγαζακια μας...να τον ξαναστειλετε κυριε δημαρχε...αμαρτωλες εκθεσεις...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο συγχαρητήρια στον Γιάννη Μαργαρίτη, ένα Νέο,δραστήριο άτομο με γνώσεις και γνωριμίες στο αντικείμενο τουρισμός, γεμάτο όρεξη για δουλειά προς τον τόπο και τον εγκατελημένο εως τώρα Τουριστικό νησί μας.
Μακάρι να είχαμε όχι πολλά 2-3 άτομα με την ενέργεια τις γνώεις και την θέληση του Γιάννη για δουλειά

Ανώνυμος είπε...

Έλα τώρα. Ζήτα από τον Καμβύση να δεις το video από την έκθεση του Βερολίνου και μετά πες μας για την όρεξη για δουλειά προς τον τόπο. Πόσο λες να στοίχισε στον δήμο το tour του Γιάννη σε Ν. Υόρκη, Βερολίνο και Παρίσι για την προώθηση των οικογενειακών και φιλικών ξενοδοχείων;

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβα πιο βιντεο? Ρε παιδια ας ξυπνησουμε επιτελους, μια ζωη μας χαρακτηριζει η καχυποψια και η ζηλοφθονια σ αυτο το Νησι.Δηλαδη αν προσεγγισουν τη Ναξο περισσοτεροι επισκεπτες λόγω μιας σωστης προβολής ο Γιαννης θα καρποθει τα οφέλη, ποσους πελατες να πάρει, καμια πολιτεια εχει? Ας λειτουργησουμε λιγο ομαδικα προς τον τοπο αν ερθει κοσμος και κινιθει στο νησι θα ειναι καλο για ολους μας .
Μην μενουμε στα στενα μυαλα και κοβουμε τα φτερα σε οσους εχουν απομεινει με ορεξη και θεληση να δωσουν οτι εχουν.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΤΑΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

Η ΝΑΞΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ! ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ! ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ !

Ανώνυμος είπε...

Για να μην υπαρξει αλλος Γιαννης η Γιαννακης αναθεσε Μανολακη μου την τουριστικη προβολη του νησιου σε καποια τουριστικη εταιρεια χωρις μαγαζακια.... Για να υπαρχει πραγματικη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ.
Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΠΟΦΗΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΤΕΜΠΕΛΗΣ, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΙΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΩ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΙΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.
ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ".

Ανώνυμος είπε...

πες τα χρυσοστομε ο καθε ενας μας εχει την οικονα του και το προσωπο του στη κοινωνια μας , αν καταφερουν ορισμενοι δηλητηριωδης να λενε τα δικα τους θα ειναι κατωρθωμα να κανουν το παιδι να φυγει να μεινουν ριμαδια οπως παλια λες και εχει οφελος η ηρθε να φαει, να ασχολειται με Δημους και μαλακιες.Ας τους στην τυχη τους

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ! ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ !! ΔΕΙΤΕ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ , Η ΚΡΗΤΗ, Η ΡΟΔΟΣ κα ΝΗΣΙΑ ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΠΟ ΕΔΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΙΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ! ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΖΗΜΙΑ !!

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ !!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ? ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΞΩ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ? - ΣΩΣΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΕΞΩ. ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΑ, ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΙΒΑΔΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ... ΡΕ ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΣΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΓΥΦΤΑΡΙΟ, Η ΜΠΙΧΛΑ, Ο ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ, ΘΑ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ ΜΕ "CHEAP PRICES" ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΛΙΟΤΡΑΒΙΟΣΑΣΤΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΧΙ ΓΕΜΑΤΟ ΚΟΠΡΙΑ, ΚΟΝΟΜΑΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΣΙ "ΤΟΥΡΙΣΤΙΔΟΙ" ΠΕΡΑΣΕ... ΜΑΖΕΥΤΗΤΕ, ΣΟΥΛΟΥΠΩΘΗΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. ΦΥΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΟΡΑΦΙ... ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ. ΧΑΠΙ ΝΙΟΥ ΣΙΖΟΝ ΓΚΑΪΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ!!!
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΔΙΕΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΤΟ ΜΑΡΑΚΗ.
ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΕΕΕ???

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ, ΝΑΙ! ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑ!! ΜΑΛΙΣΤΑ !
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ?
ΚΑΤΑΛΑΒΑ !!
ΔΕΝ ΓΕΙΝΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΙΔΕΣ Η ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΕΣ ? ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΣΙ ΜΙΤΑΤΟΙ ΒΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΒΟΥΔΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

olo malakies den koitame na pame mprosta sen nisi den prepi na bgazoyme o enas to mati toy aloy eleos sinergasia kai kali thelisei