Κυριακή, Μαρτίου 20, 2011

Εφαρμογή ακραίων μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση!!

Πριν λίγες μόλις εβδομάδες οι άνθρωποι της Κυβέρνησης διαβεβαίωναν τον λαό ότι οι συντελεστές των ΦΠΑ δεν θα αυξηθούν άλλο και ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα .
Το γνωστό παραμύθι που μας λένε δηλαδή κάθε 3-4 μήνες και σιγά σιγά με την επικοινωνιακή τους μαεστρία και την βοήθεια φυσικά των ΜΜΕ θα μας έχουν πάρει και τα σώβρακα, χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Σήμερα διαβάσαμε στο έγκυρο newscode.gr ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, διαβλέποντας τον κίνδυνο το στοίχημα του 2011 να χαθεί πριν καν ξεκινήσει, μελετούν τη λήψη και νέων φορολογικών μέτρων, για να διορθώσουν την κατάσταση στο.... επίπεδο των εσόδων που έχει αρχίσει να εκτρέπεται ήδη από το πρώτο δίμηνο.
Το γεγονός ότι η μαύρη τρύπα πρόλαβε να γίνει μεγαλύτερη των 800 εκατ. ευρώ, τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο, σήμανε συναγερμό και έτσι, μεταξύ άλλων, εξετάζεται:

α) η επιβολή και νέας έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων, οι οποίες εξακολουθούν, εν μέσω κρίσης, να παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα. Εννοείται ότι θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αδικία, για πολλούς λόγους κι ότι η επιλογή του μέτρου αυτού είναι ύστατη, όμως, στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε

β) η εφαρμογή και νέου κύκλου περαίωσης, η οποία αυτή τη φορά θα έχει ακόμα πιο διευρυμένο χαρακτήρα και θα συμπεριλαμβάνει ακόμα και κατηγορίες φορολογουμένων που την προηγούμενη φορά είχαν τεθεί εκτός

γ) η κατάργηση όλων των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ και η ενοποίηση τους σε έναν, ο οποίος, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει αποφασισθεί σε ποιο ύψος θα μπορούσε να διαμορφωθεί και τέλος

δ) η υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος γενικής αμνηστίας, προκειμένου τα λεφτά των ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό να επαναπατρισθούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από μια απλή και μόνο ανάγνωση όλων των παραπάνω, το τελευταίο πράγμα που υπηρετούν είναι η αρχές της ισότητας και της ισονομίας. Από την άλλη όμως είναι τέτοια η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας που τελικά όλα φαίνεται ότι συγχωρούνται. Τελικές αποφάσεις, πάντως, δεν έχουν ληφθεί.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :