Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ
Σύρος, 30 Μαρτίου 2011
Κατά την 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, συζητήθηκε και τέθηκε προς ψήφιση η απογραφή της Περιφέρειας.
Ο συνδυασμός μας, κατά τη συζήτηση, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία χαρακτήρισε την απογραφή ως ανεπαρκής, ανακριβής και....... αναξιόπιστη και την καταψήφισε (σε αντίθεση με την πλειοψηφία που την ψήφισε).

* Η απογραφή είναι ανεπαρκής γιατί δεν περιλαμβάνει το οικονομικό περιεχόμενο των εκκρεμών δικών και ανεκτέλεστων δικαστικών υποθέσεων της Δωδεκανήσου, σε αντίθεση με τις Κυκλάδες όπου το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται στα 7.729.000 €. Παρά το ύψος των δικαστικών διεκδικήσεων, η περιφερειακή αρχή, εδώ και τρεις (3) μήνες, έχει αφήσει τη Νομική Υπηρεσία στην περιοχή των Κυκλάδων χωρίς νομικό!!!

Επιπλέον, η απογραφή δεν περιλαμβάνει την αποτίμηση των συμμετοχών της Περιφέρειας σε επιχειρήσεις, αν και αυτό επιβάλλεται από τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

* Η απογραφή είναι ανακριβής γιατί οι συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων έχουν απογραφτεί με ετήσιο κόστος 84.000 €, σε αντίφαση με τον προϋπολογισμό του 2011 όπου οι πιστώσεις για μισθώματα ακινήτων ανέρχονται στα 200.000 € !!!
* Η απογραφή είναι αναξιόπιστη γιατί δεν περιλαμβάνει τα extrait των τραπεζικών λογαριασμών και πρακτικά των ομάδων απογραφής.

Καταδικάζουμε το γεγονός ότι ουδέποτε συνεδρίασε η επιτροπή απογραφής από τη σύστασή της (Ιανουάριος 2011) μέχρι σήμερα και ο εκπρόσωπός μας σε αυτήν, κ. Γιώργος Παπαμανώλης, αναζητούσε με πρωτοβουλία του ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :