Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, της 30ης Μαρτίου 2011, στην έδρα της Περιφέρειας στην Ερμούπολη Σύρου, συζητήθηκε και τέθηκε προς ψήφιση ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2011.
Ο συνδυασμός μας κατήγγειλε και καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το ως..... αντιαναπτυξιακό. Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός οπισθοδρομεί τον τόπο και σε καμιά περίπτωση δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες των νησιωτών μας και εκθέτει περιφερειακή αρχή και κυβερνητικούς παράγοντες που με πομπώδες ύφος διαφήμιζαν την «Καλλικρατική μεταρρύθμιση» που τελικά οδηγεί στην φτώχεια και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής!!!

Με ευθύνη της κυβέρνησης και με ανοχή της περιφερειακής αρχής:

* Δεν έχουν ακόμα κοστολογηθεί οι αρμοδιότητες των αιρετών περιφερειών.
* Δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα κριτήρια και την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και η κυβέρνηση διανείμει τους ΚΑΠ «κατά το δοκούν».
* Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «ΕΛΛ.Α.Δ.Α.» με εξαγγελμένο προϋπολογισμό 4 δις ευρώ και δέσμευση εφαρμογής από 1.1.2011 (σε αντικατάσταση του επιτυχημένου προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» που βίαια τερματίστηκε το 2010) δεν έχει προχωρήσει ακόμα.
* Η περιφερειακή αρχή παρουσίασε προϋπολογισμό με «λογιστικά τρικ» και προχειρότητα. Ενώ οι ΚΑΠ της περιφέρειάς μας έχουν μειωθεί ραγδαία από τα 35 εκ ευρώ το 2010 στα 23 εκ. ευρώ το 2011, η περιφερειακή αρχή (πιθανώς με οδηγία της κυβέρνησης) προσέθεσε στον ίδιο κωδικό 19,5 εκ. ευρώ που στην πραγματικότητα αντιστοιχούν στη μισθοδοσία του προσωπικού.
* Οι επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων περιορίζονται από τα 17 εκ. ευρώ το 2010 στα 15 εκ. ευρώ το 2011, περιορίζοντας ταυτόχρονα την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειας.
* Δεν λειτούργησε η «Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης», παρά τις σαφείς οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα έναν προϋπολογισμό που αγνοεί τις πραγματικές απαιτήσεις τις τοπικής κοινωνίας.
* Πληθώρα έργων του παρελθόντος (ακόμα και από το 2004!!!) μεταφέρονται από χρήση σε χρήση και δεσμεύουν πιστώσεις σε βάρος των αναπτυξιακών αναγκών των νησιών μας.



ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :