Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Με αφορμή επιστολή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ. Καρχιμάκη, προς τον Περιφερειάρχη (Νοτίου Αιγαίου) και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Αν. Υπεύθυνος Οικονομικών της Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιστολή «κόλαφος» του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ. Καρχιμάκη προς τον Περιφερειάρχη (Νοτίου Αιγαίου) και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συνιστά ωμή κομματική παρέμβαση και.... παράλληλα υπονομεύει τη δημοκρατική νομιμότητα και τους θεσμούς.

Η πρόθεση υποκατάστασης του Κράτους από το Κόμμα, μέσω του κομματικού μηχανισμού, φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον ανεξάρτητο και διακριτό ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης.

Η κυβέρνηση, παραμένοντας πιστή σε αναχρονιστικές αντιλήψεις άκρατου κομματισμού, προσπαθεί με τρόπο αυταρχικό να «μεταφέρει» το Κέντρο Λήψης Πολιτικών Αποφάσεων για την Ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου στην «Ιπποκράτους», παραβιάζοντας βασικούς κανόνες νομιμότητας και χρηστής διοίκησης!

Γεγονός, που επιβεβαιώνεται τόσο από την απαράδεκτη εμπλοκή του κόμματος σε θεσμοθετημένες διαδικασίες, όσο και από την παράκαμψη των αρμόδιων θεσμικών και πολιτικών παραγόντων.

Το πολιτικό ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε το ΠΑΣΟΚ, προσβάλλει το σύνολο των αιρετών Περιφερειακών Συμβούλων και όλους τους νησιώτες. Μάλιστα, αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε ανάλογη προκλητική μεθόδευση και για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Γεγονός, που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση του Τομεάρχη της Ν.Δ. και Βουλευτή Χίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη.

Αυτές οι μεθοδεύσεις, αφήνουν βαθύτατα εκτεθειμένη την κυβέρνηση, ενώ τα ερωτηματικά που προκύπτουν για την πρόθεση μετατροπής των αιρετών Περιφερειών του Αιγαίου σε κομματικό βραχίονα του ΠΑΣΟΚ είναι σοβαρά και απαιτούν απαντήσεις.

Τελικά, θα ενδώσουν στα κελεύσματα του κομματικού κράτους του κ. Καρχιμάκη, ο αιρετός Περιφερειάρχης (Νοτίου Αιγαίου), κ. Μαχαιρίδης και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Χατζημιχάλης ;

Επιτέλους, είναι σε θέση η κυβέρνηση να πει στους νησιώτες ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο ;».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :