Κυριακή, Μαΐου 22, 2011

Τέλος το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Του Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Στην κατάργηση του αφορολόγητου ποσού για 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μετά την επίμονη υπόδειξη της τρόικας. Ως εναλλακτικό σενάριο οι ελεγκτες προτείνουν την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλους αυτούς. Ταυτόχρονα, γίνονται προτάσεις να μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τα 12.000 ευρώ που είναι σήμερα, πιθανότατα στα 8.000 ευρώ για το σύνολο των υπόχρεων, αλλά και για αλλαγές συντελεστών στη φορολογική κλίμακα.
Ωστόσο, τα φορολογικά δεινά για τους Έλληνες πολίτες δεν....... τελειώνουν εδώ. Έρχονται κι άλλα. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ένα ακόμη μέτρο-φωτιά, το οποίο αφορά περίπου 250.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Έχει προταθεί από την αντιπροσωπεία της τρόικας και προβλέπει την επιβολή έκτακτου φόρου σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία που η αντικειμενική της αξία υπερβαίνει τα 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα πλήξει όλους τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν σπίτια και οικόπεδα σε ακριβές περιοχές. Υπολογίζεται ότι μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες που θα πιαστούν στις «δαγκάνες» του νέου έκτακτου φόρου.
Η κυβέρνηση επέβαλε και το 2009 έκτακτη φορολογία στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά τα εκκαθαριστικά σημειώματα δεν έφτασαν ποτέ στους υπόχρεους. Κι αυτό γιατί αρκετοί φορολογούμενοι φρόντισαν να μην δηλώσουν την πραγματική τους περιουσία στο Ε9 που υπέβαλαν στην Εφορία, το οποίο αποτέλεσε και τη βάση υπολογισμού για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς. Να σημειωθεί ότι το Τέλος ήταν κλιμακωτό (με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%) και αφορούσε ιδιοκτήτες με ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ. Έτσι οι φορολογούμενοι που γλίτωσαν το προηγούμενο Τέλος αλλά διαθέτουν ιδιόκτητες κατοικίες σε Εκάλη, Ψυχικό, Κηφισιά, Γλυφάδα, Βάρη, Βαρυμπόμπη, Βούλα, Κολωνάκι, κ.λπ., θα αναγκαστούν να πληρώσουν το νέο έκτακτο φόρο.
Διαβάστε την συνέχεια στο......www.isotimia.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

skiste mas ki allo gidades vroutsides kai dimarho katefthinomena kathikia apo ta megala komata

Ανώνυμος είπε...

sorry rigades

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ 30 ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΒΟΥΝ. ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ @ΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.
μαζευω πετρες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΟ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ. ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ STAND BY.

Ανώνυμος είπε...

klevane kai akoma klevoun politikoi kathikia , kai tora koitane apo tous epixeirimaties na mazepsoun pali. apo Dimo mexri to kratos , mexri ta teββε , ta ika de xortasan xronia tora na mas gamane! gamiste tous olous

Ανώνυμος είπε...

εγω θα εχω ενα μαυρο ψωλαρα στο μαγαζι μολις ερθουνε θα τον βαλω να τους ξεκωλιασει