Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

Κλείνουν το σκάνδαλο με τα υποβρύχια

O Ναξιώτης Νίκος Μαϊτός(φώτο), επικεφαλής των κλιμακίων του ΣΔΟΕ που ερεύνησε την περιουσιακή κατάσταση του Τσοχατζόπουλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για το βουλευτικό αξίωμα στις επόμενες εκλογές.
Αποφασισμένο να διατυπώσει Πόρισμα εντός της ασφυκτικής προθεσμίας που έχει τεθεί μέχρι την 6η Ιουνίου εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ στην Προκαταρκτική Επιτροπή για το σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων, μολονότι ακόμα και οι «πράσινοι» βουλευτές παραδέχονται δημόσια ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλου. Είναι προφανές, εικάζουν στα υπόλοιπα κόμματα, ότι η πλειοψηφία επιθυμεί να απαγκιστρωθεί από μια δυσάρεστη υπόθεση, στην οποία τα στοιχεία για τον άλλοτε κραταιό σύντροφό τους, είναι λιγότερα από τις μεγάλες υποψίες που....... διαχύθηκαν στην κοινή γνώμη.
Όπως μάλιστα είχε προαναγγείλει εμμέσως από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει να επιστρέψουν το φάκελο στους δικαστικούς λειτουργούς τη διερεύνηση των κατηγοριών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της δωροδοκίας, μπροστά στη δική τους αδυναμία να φτάσουν στην αλήθεια. Αυτός είναι και ο λόγος που χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωναν ότι την προσεχή εβδομάδα, αφού προηγηθεί η κατάθεση του κ. Τσοχατζόπουλου την επόμενη Τρίτη, θα διατυπώσουν οπωσδήποτε πόρισμα σημειώνοντας ότι «ακόμα και οι ενδείξεις είναι αρκετές για τη σύνταξή του».

Εκκρεμούν
Η ΝΔ πάντως ανέβασε τους τόνους κάνοντας λόγο για Προκαταρκτική-Εξπρές, ενώ στελέχη της όπως ο Μ. Βαρβιτσιώτης, υπογράμμιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ κλείνει εσπευσμένα την Επιτροπή μολονότι εκκρεμεί το άνοιγμα λογαριασμών και λείπουν ζωτικά στοιχεία, όπως το πλήρες πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον κ. Τσοχατζόπουλο και η έκθεση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.

Στο σκηνικό αυτό, χθες, ένας από τους σημαντικότερους μάρτυρες, ο Ν. Μαϊτός, επικεφαλής των κλιμακίων του ΣΔΟΕ που ερεύνησε την περιουσιακή κατάσταση του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη εις βάρος του, εκτός από ενδείξεις. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι εφόσον οι αγορές των διαμερισμάτων από τον κ. Τσοχατζόπουλο έγιναν με βάση τις αντικειμενικές αξίες, τότε είναι απολύτως δικαιολογημένες με βάση τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης.

Το γεγονός ωστόσο που προβλημάτισε πολλούς βουλευτές, ήταν ότι εκτός από τη νομιμότητα, υπάρχει και η ηθική, με γνώμονα την οποία, καμία αγορά σε ένα δρόμο κάτω από την Ακρόπολη, δεν γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες, οπότε, όπως τόνιζαν, ο κ. Τσοχατζόπουλος, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη διαφορά μεταξύ πραγματικής και αντικειμενικής αξίας. Από την κατάθεση του κ. Μαϊτού, αρκετοί βουλευτές στάθηκαν στο σημείο, όπου φέρεται να είπε ότι εντόπισε τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία Torcasso την περίοδο που υπογράφηκε η σύμβαση για τα υποβρύχια.

Οι βουλευτές μάλιστα του ΠΑΣΟΚ σημείωναν με έμφαση ότι η συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρεία από την οποία αγοράστηκε το σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου, ανήκει σε πρώτο ξάδελφο του τέως υπουργού, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους, υπενθύμιζαν την κατάθεση του επιχειρηματία Μ. Ματαντού στην οποία υποστήριξε ότι με εντολή της Ferrostaal έστειλε έμβασμα στη Morgan Stanley Ελβετίας σε λογαριασμό στο όνομα ΚΥΡΟΣ, ο οποίος όμως δεν έχει ανοίξει ακόμα.

Ο Ευαγγ. Βενιζέλος
Ιδιαίτερη αίσθηση εξάλλου χθες, προκάλεσε η δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΣΔΟΕ ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Β. Βενιζέλος καταγγέλλοντας ότι συνέταξε ένα πόρισμα «που δεν λέει τίποτε».

Όταν ο βουλευτής της ΝΔ Αρ. Ντινόπουλος που μετέχει και στις εργασίες της Επιτροπής παραβιάζοντας την απόλυτη μυστικότητα της διαδικασίας αναφέρθηκε σε κατάθεση στελέχους του ΣΔΟΕ λέγοντας ότι ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως «δεν είχε καλή συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας» και ότι «δεν του δόθηκε ούτε καν η σύμβαση για τα υποβρύχια», ο κ. Βενιζέλος εξερράγη.

Ενστάσεις
Σε έντονο ύφος, επιτίμησε το βουλευτή, ότι «κατά παράβαση του Κώδικα της Βουλής ανέγνωσε ανακριτικό υλικό» και εξέφρασε ζωηρές ενστάσεις τόσο για το αν ο κ. Ντινόπουλος θα πρέπει να συνεχίσει να είναι μέλος της Επιτροπής όσο και για την αξιοπιστία του ίδιου του μάρτυρα, ο οποίος, όπως είπε, κατέθεσε, ενώ λειτουργούσε ως ερευνών τις καταγγελίες.

«Αυτά που είπε αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης και δείχνουν αδυναμία κατανόησης αυτού που ερευνά. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρης με επισκέφτηκε συνοδευόμενος από το μάρτυρα», είπε ο υπουργός και δήλωσε τη λύπη του «για το επίπεδο», σπεύδοντας να ανακοινώσει «θα ζητήσω εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών» και ότι θα κινήσει διοικητική εξέταση στο ΥΕΘΑ.
LINK ΧΟΡΗΓΩΝ
Μας το έστειλε το φιλικό naxios.blogspot.com με πληροφορίες από www.imerisia.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

11 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην έβρισκαν τίποτα επιλήψιμο! Ενώ ο κυρ Τάκης ο κουλουράς... φοροδιαφεύγει και πρέπει να πληρώσει! Το καλύτερο είναι το "δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για το βουλευτικό αξίωμα στις επόμενες εκλογές"... κλασικά...

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει τα ψιλοκουκουλώσανε για να μη θιγεί ο Ακης. Εδω ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος εχουν ομολογήσει οτι τα πήραν και δεν έγινε τίποτα.
Δικαιοσύνη ΠΑΣΟΚ τι να κάνουμε.
Πάντως ο Μαιτός είναι μια χαρά για βουλευτής. Καλό παιδί, έξυπνος άνθρωπος και πάνω απ' όλα Ναξιώτης

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΙΤΟ , ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕ , ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΚΑΙ ΝΑΞΙΩΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

σιγα να μην ξαναψηφισω. ποτε πια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΓΡΑΒΑΤΑ ΒΛΕΠΩ, ΑΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνάτε η πολιτική εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα είναι βιοποριστικό επάγγελμα και τίποτα άλλο. Μια καλή σύνταξη στα 8 χρόνια και καθισιό, και οι ζαβοί να ψηφίζουν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΨΩΝΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑΑ ΚΑΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΑΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

MITE PALIKARI MOU VOITHA TOUS NAXIOTES APO TA KLIMAKIA SDOE STIS DYSKOLES EPOHES MAS

Ανώνυμος είπε...

SYGNOMI, MAITE

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ, ΚΑΛΑ. ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΡΑΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΔΟΥΛΕΨΤΕ, ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΑΪΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ. ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΟΧΟΣ? ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ? ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΕΥΘΥΝΕΣ" ΚΑΙ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΟΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. ΑΪ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΗΝΤΑ ΚΑΜΕΝΕ ΛΕΕΙ? ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΝΑΔΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ? ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΥΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΣΕ ΔΩ ΟΛΟΙ ΤΣΙ ΠΑΣΟΚΑΤΖΙΔΕΣ ΠΑΤΑΤΟΒΓΑΛΗΤΕΣ Ε ΠΑΤΑΤΟΒΓΑΛΗΤΕΣ!!