Δευτέρα, Μαΐου 30, 2011

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ

Κατά την 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο, την 30.5.2011 και κατά τη συζήτηση του θέματος «Ενημέρωση για την πορεία λειτουργίας του ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ – ΝΕΩΡΙΟΥ Σύρου» ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος κατέθεσε προς έγκριση το παρακάτω ψήφισμα:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για βιωσιμότητα του ΝΕΩΡΙΟΥ. Καλεί την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, να αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ, να ενεργοποιήσει τον αναπτυξιακό νόμο, να κρατήσει ίσες αποστάσεις στην..... πολιτική στήριξης του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα και να προχωρήσει σε μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών και των φόρων της βαριάς βιομηχανίας του Νότιου Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψη της την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας.

Θεωρούμε «εχθρική πολιτική» το πρόστιμο των 800.000 € που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση που, πρωταγωνιστώντας στο κίνημα «δεν πληρώνω», δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της προς το ναυπηγείο αλλά και τη στάση της διοίκησης της ΔΕΗ που δεν δέχεται έναν στοιχειώδη διακανονισμό των οφειλών του ναυπηγείου.

Με πολιτικές «μαυρογιαλούρου», ακατάσχετη υποσχεσιολογία και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας δεν δίνονται λύσεις, δεν υπάρχουν προοπτικές.

Το ΝΕΩΡΙΟΝ δεν είναι το «αποπαίδι» του ελληνικού ναυπηγικού κλάδου. Είναι η μοναδική βαριά βιομηχανία του Ν. Αιγαίου με ιστορία, ποιοτική και αποτελεσματική εργασία και απασχολεί 500 εργαζομένους.

Τυχόν «κλείσιμο» του ναυπηγείου διασπά την κοινωνική συνοχή της Σύρου και οδηγεί στην ανεργία και στο μαρασμό εκατοντάδες μέλη της κοινωνίας μας.

Καλούμε τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο να στηρίξουν το ναυπηγείο προτιμώντας το ΝΕΩΡΙΟ για τις επισκευές των πλοίων τους.

Προτρέπουμε τη διοίκηση του ΝΕΩΡΙΟΥ να εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και να αγωνιστεί για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του ναυπηγείου.

Τέλος, προτείνουμε τη σύσταση επιτροπής η οποία θα πραγματοποιήσει παράσταση στα Υπουργεία Οικονομίας, Εθνικής Άμυνας και Εργασίας με σκοπό να απαιτήσει την άμεση και έμπρακτη στήριξη του ΝΕΩΡΙΟΥ.»

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :