Δευτέρα, Μαΐου 23, 2011

ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου: Επιτάχυνση στην υλοποίηση με βέλτιστη αξιοποίηση πόρων

«Οφείλουμε να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας. Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν μπορεί να ανεχτεί παρά μόνον άριστες επιδόσεις, από όλους τους συντελεστές της υλοποίησης των έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, στη συνάντηση που οργανώθηκε στη Σύρο, την Παρασκευή 20 Μαΐου, με θέμα την επιτάχυνση στην υλοποίηση του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2007 – 2013.
Στη συνάντηση είχαν κληθεί και συμμετείχαν όλοι οι...... εκπρόσωποι των φορέων υλοποίησης έργων και δράσεων του ΠΕΠ. Υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση των παρισταμένων, από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, για την πορεία του προγράμματος και τις προβλέψεις των ποσοτικών στόχων και από στελέχη του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για τις υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης του ΠΕΠ, όπως προκύπτουν από το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για την επίτευξη των στόχων του 2011 στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, η Ειδική Γραμματέας του ΕΣΠΑ, Γεωργία Ζεμπελιάδου, τόνισε την ανάγκη καλύτερου συντονισμού, ουσιαστικότερης επιτάχυνσης και αποτελεσματικότερης λειτουργίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, προκειμένου να απλοποιηθούν περισσότερο οι διαδικασίες υλοποίησης του ΕΣΠΑ και να υπάρξει ουσιαστικότερη ενίσχυση των τελικών δικαιούχων στην ωρίμανση και εκτέλεση των έργων ΠΕΠ.

Ο Υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας, κάλεσε τους παριστάμενους εκπροσώπους της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να αναλάβουν προσωπικά την ευθύνη για την επιτάχυνση της πορείας του ΠΕΠ, απαλλάσσοντας το πρόγραμμα από ανώριμα έργα και προωθώντας εκείνα που έχουν τις προϋποθέσεις ταχείας υλοποίησης και απορρόφησης πόρων.

Ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι τα μικρά νησιά και οι «αδύναμοι» τελικοί δικαιούχοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την «Εγνατία», την Περιφέρεια και από μηχανισμούς υποστήριξης, που θα θέσει στη διάθεσή τους το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πρόσθεσε δε ότι όσα έργα έχουν ενταχτεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου και μπορεί να είναι επιλέξιμα για το ΕΣΠΑ θα πρέπει -εάν είναι ώριμα- να περάσουν άμεσα στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου.

«Να ανεβάσουμε στροφές και να επιταχύνουμε στο έπακρον τους ρυθμούς υλοποίησης του ΠΕΠ. Δεν έχουμε ούτε ένα λεπτό ούτε ένα ευρώ για χάσιμο», κατέληξε ο Υφυπουργός, κλείνοντας τη συνάντηση.

Αντίστοιχη ενημέρωση, αναφορικά με την πορεία του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2007 – 2013, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός, Παναγιώτης Ρήγας στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Κυκλάδων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, την Κυριακή 22 Μαΐου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :